4 Mart 2013 Pazartesi

Makyajımı Nasıl Temizliyorum?

Merhaba, bugünün yazısının konusu makyaj temizliği. Kusurlu bir cilde sahip olduğumdan her gün fondotenli pudralı makyaj yapıyorum, haliyle akşamları cilt makyajımın temizlenmesi önemli oluyor. Göz makyajımda suya dayanıklı ürünleri tercih etmesem de makyajı azıcık uzun gözümde bıraksam hemen kızarma/kaşınma yaptığından far ve rimelimi de eve gelir gelmez çıkarıyorum.

İşte bunlar da makyaj çıkarma amaçlı kullandığım ürünler:



Soldaki Olay'in yüz temizleme mendilleri. Bu mendillerin değişik bir özelliği var, bu da ıslak olmamaları. Kutudan kuru çıkıyorlar ve siz ıslatıp yüzünüzü silince hafifçe köpürüyorlar. Yapısı kalın mendiller, bir tarafları düz diğer tarafları ise hafif pürüzlü, bu pürüzlü taraf peeling amaçlı kullanılabiliyor. Ben peeling tarafıyla makyajımı silip sonra yüzümü hızlıca duruluyorum, cilt makyajını güzelce hemen söküp alıyor. Hafta içi kendimi tembel hissettiğim zamanlar için ideal ama sonrasında durulama olmasa daha da severdim.

Ortadaki Neutrogena temizleyici ise benim hayallerimin ürünü, makyaj temizleyicisi ve yüz temizleyicisinin karıştırılmış hali. Hem makyajı güzelce temizliyor, hem %86 doğal, hem de cildi kurutmuyor ve sivilcelenme yapmıyor. Bu ürünü seviyorum, ileride tekrar alabilirim.

Gariner Esas Bakım Temizleme sütünün yazısını bu linkte okuyabilirsiniz, uygun fiyatlı ve başarılı bir ürün. Ben bunu sadece göz makyajımda kullanıyorum ve suya dayanıklı olmayan herşeyi rahatça çıkarıyor. Eğer günlük, ucuz bir makyaj temizleyici arıyorsanız tavsiye ederim.

Hafta içi eğer kendimi aşırı yorgun ve üşengeç hissediyorsam Olay mendillerle, değilse Neutrogena temizleyici ile cilt makyajımı çıkarıp Garnier'le de gözlerimi siliyorum ve işim bitiyor. Fakat, bu ürünler bitince öve öve bitirilemeyen Oil Cleansing yani yağla temizleme metoduna geçeceğim, o zaman da yazısını yazarım yeni ürünlerimin.

Siz makyaj temizliği için hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?

4 yorum:

  1. Ben de Garnier'in toniğini kullanıyorum makyaj çıkarıcı olarak, hem ucuz hem de iş görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeşil makyaj temizleyicisi için çok kötü yorumlar okudum ama diğerleri fena değil sanırım

      Sil
  2. garnier ürünleri güzel oluyor genelde ben de seviyorum bunu kullanmadım ama başka ürünleri severek kullanmıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de su an bunu ve gozalti rollonunu kullaniyorum, memnunum ikisinden de

      Sil