22 Mart 2013 Cuma

Makyaj Temizleme Harikası: Üzüm Çekirdeği Yağı

Makyajımı nasıl temizliyorum yazımda size hangi ürünleri kullandığımı göstermiş ve hatta OCM yani yağla temizleme metoduna geçiş yapacağımı söylemiştim. Uzun uzun araştırdım, okudum ve cildim için uygun olduğunu düşündüğüm bir yağ seçerek bu maceraya atıldım.

Daha önce yüzlerce kez yazmışımdır ama cildim yağlı olduğundan yağ kelimesini duyunca kaçıyorum. Cildime yağ sürme konseptine alışmam uzun sürdü ama artık yağlarla ve nemlendiricilerle gayet barışığım. Oil Cleansing Method'ı duyunca da tam bana göre olduğuna kanaat getirdim ve yağımı ısmarladım.

Bu neyin nesi diyenler için, cildiniz benim gibi kusurluysa ve her gün fondotenli pudralı makyaj yapıyorsanız bunu güzelce temizlemek çok önemli oluyor. Yağ da aslında tam bu işi yapıyor, makyajınızı çözüp götürüyor ve gözeneklerinizin içini derinlemesine temizliyor. Bu iş için saf zeytinyağı gibi yağlar veya hazır satılan Mac gibi markalarının yağlarını da kullanan da çok, ama benim cildim zaten yağlı olduğundan iyice araştırdım ve yağlı ciltlere önerilen Üzüm Çekirdeği yağını denemeye karar verdim.




Eve gelince yüzümü iyice sıcak suyla ıslatıyor, sonra avucuma yağdan doldurup yüzüme yayıyor ve birkaç dakika iyice ovalıyorum. Zaten pütürler elinize gelmeye başlıyor. Ovma işlemi bitince yine çok sıcak su ile ıslatılmış bir yüz pedini cildime bastırıyor ve soğuyunca yağı hafifçe siliyorum. Sonrasında da kurutmayan bir temizleyiciyle yağı yıkıyorum ve işlem tamam.

Burada yüzü sıcak suyla ıslatmak ve iyice ovalamak oldukça önemli. Sonrasında yıkamayabilirsiniz, kuru ciltliler genelde yağı durulayıp bırakıyormuş ama benim ekstra yağa ihtiyacım olmadığından yıkıyorum. Kalıcı fondoten, pudra, ne varsa alıp götürüyor üzüm çekirdeği yağı ve bunu yüzümü yağlandırmadan yapıyor.

Ben bu yağla cildimi temizlemeye başladığımdan beri gerçekten cildimde bir değişim gözlemledim, tıkalı gözeneklerin sebep olduğu minik minik kabarcıklarım neredeyse gitti. Başka bir ürün yüzünden şu an cildim hormonal sivilcelerle kafayı yemiş durumda, ama iyileştikleri zaman bu ürünü daha iyi takdir edebileceğim sanırım.

Her gün makyaj yapıyorsanız yağla temizleme metoduna bir şans verin derim, cilt tipinize göre araştırıp uygun yağı seçerseniz çok memnun kalacaksınız. Yağlı ciltler için diğer tavsiye edilen yağlar jojoba, ayçekirdeği, nar, fındık, argan gibi yağlar, onu da not düşeyim dedim.

11 yorum:

  1. İyi fikir denemeyi dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuz temizleyicisi ya da makyaj temizleme mendillerinden cok daha guzel arindiriyor cildi bence

      Sil
  2. güzel fikir gerçekten zaten makyajı en iyi yağlar temizliyor bir ara zeytinyağı kullanmıştım bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağ makyajın içindekileri nedense çok daha iyi çözüp atıyor :)

      Sil
  3. ben sadece göz akyajımı temizliyorum şimdilik, gerçekten çok iyi geldi göz çevrem gerilmiyor en azından.

    YanıtlaSil
  4. bende yağ ile temizliyorum bir süredir , ebay dan aldığım bir yağım var , japon ürünü ama çok memnunum, bloğumda da tanıtmıştım hatta:)

    Bu arada bloğumda çekilişim var katılırsanız çook sevinirim:)

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göz atacağım o yağa da, japon ürünleri ilginç oluyor :)

      Sil
  5. aa ne güzelmiş aslında ben de çok özeniyorum bu ürünlere ama ayrıca makyaj temizlemeye üşeniyorum, yüz yıkama jeliyle hallediveriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jeller tamamen temizlemiyor kalıcı ve yüksek kapatıcı fondotenleri ama ben de çok üşengecim, şimdi alıştırdım kendimi her gün yağla temizliyorum :)

      Sil
  6. Seni mimledim, bloguma beklerim! :)

    http://www.makyajmanya.com/2013/03/mimlendim.html

    YanıtlaSil