1 Nisan 2013 Pazartesi

Mart Favorileri

Mart ayında iki hafta kadar bir süre cildimin kafayı yemesiyle uğraştım, kendi yaptığım bir saçmalık yüzünden hormon dengemi bozdum ve iki hafta cildimde beliren hormonal sivilceleri geçirmeye uğraşırken fazla makyaj yapamadım, ama bu sayede cilt bakımında yeni favoriler edinirken makyajda da yeni ürünler denemekten geri kalmadım. İşte bu ayın favorileri ve swatchları:



1) Elf Showstopper Allık: Elf'in Studio HD serisinden sıvı allıkları MUFE HD allıklara dupe olarak gösteriliyor. Gerçekten de ambalajları bile çok benziyor. Bendeki Showstopper rengi Elf'in serisindeki en koyu renk, oldukça koyu bir bordo-mor. Gerçekten korkutucu bir renk ve allık o kadar pigmentli ki toplu iğne başı kadarı iki yanağa da yetiyor. 

İlk kullanmaya başlayınca bu allıktan nefret ettim çünkü elimle sürmeye çalışınca ayarını asla tutturamadım, ama işin sırrı küçük bir stipple fırçadaymış. Şimdi favori allığım oldu kendisi, hatta gözüm yine bu seriden diğer renklerde şu sıra :)

2) Urban Decay Maui Wovie Far: Cildimin kafayı yediği haftada bronz bir göz kalemiyle ve bu farla yaptığım sade makyaj kurtarıcım oldu. Altın ve gümüş renginin mükemmel karışımı, harika bir renk. Simli olması biraz eksi yönü ama iyi bir bazla dökülme yapmıyor.

3) Maybelline Khaki Craze (Savanna Green) İkili Far:  Bu farın iki ismi var çünkü Amerika versiyonu (bendeki) Khaki Craze isimliyken Türk sitelerinde Savanna Green diye gördüm. İsmi her neyse de, eğer kahverengi gözlüyseniz bu farı koşup alın. Bronz-altın ve altın ışıltılı haki renkli iki far da pigmentasyon, tozutmama, kalıcılık ve renk açısından inanılmaz. Ben iki renge de aşık oldum sanırım <3 Farın ayrıntılı yazısı için tık.



4) Mario Badescu Healing&Soothing Mask: Sivilcelerin sebebiyet verdiği kırmızılık ve iritasyonu geçirmeyi vaad eden bu maskeye bayıldım. Mario Badescu ürünleri ile ilgili ayrıntılı bir yazı yazdığımdan fazla uzatmıyorum ama bu maske şimdiden tekrar alacaklarım arasına girdi.

5) Üzüm Çekirdeği Yağı: Oil Cleansing Method (OCM) yani yağla temizleme denilen bir yöntem var, bununla ilgili ayrıntılı bir yazı yazdım zaten  fakat kısaca bu yağı her gün makyajımı çıkarmak için kullanıyorum ve cildim yağlı olmasına rağmen çok çok memnun kaldım. Üzüm çekirdeği yağı zaten daha çok yağlı ciltlere tavsiye ediliyor, nasıl kullanıyorum ve OCM yöntemi nedir merak ediyorsanız bu linke tıklayabilirsiniz.

Bu ay benim favorilerim bu ürünler oldu. Siz Mart ayında neler keşfettiniz?

4 yorum:

  1. urban decay fara bittim. maybelline'yi aklıma soktun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ud cok guzel bır far, simleri dökülüyor ne yazık ki ama renk o kadar hoş ki o kadar olur diyorum :)

      Sil
  2. Makyaj favorilerini çok beğendim, özellikle elf allıkta aklım kaldı.
    Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler, bu en korkutucu renk aslinda bu urunde cok tatli seftaliler pembeler de var

      Sil