6 Nisan 2013 Cumartesi

Hayal Kırıklığı: Mac Paint Pot- Soft Ochre

Mükemmel far bazı arayışlarım devam ederken bir sonraki durağım herkesçe övülen MAC Paint Pot oldu. Painterly baz olarak çoğu kişinin elinden düşmüyor fakat bana fazla pembe geldiğinden sarı alt tonlu kardeşi Soft Ochre'u denemeye karar verdim.

Yağlı gözkapaklarımın farı 1-2 saatte yalayıp yuttuğunu bildiğimden tam boy almadan önce sample edindim, iyi ki de edinmişim çünkü bu ürün uzun zamandır beni en çok hayal kırıklığına uğratan ürün oldu.

Öncelikle paint pot da ne derseniz, krem yapılı bir far kendisi. Yapısı çok kremsi ve yumuşak olmasına rağmen sürünce pudralaşıp hemen kuruyor gözkapaklarımda.


Sample'ımda gördüğünüz üzere Soft Ochre sarı alt tonlu, neredeyse kapatıcı rengi bir ürün. Göz kapaklarımda rengi eşitler, rengi güzelce tutar diye düşündüm ama nafile. Bu farın kendine hayrı yok ki üstüne sürüleni korusun.


Sürdüğüm farın gözümde kalma süresini uzatacağına aksine kısaltan (abartmıyorum), kendisi de farla birlikte 1 saatte hop kaybolan bu ürünü yağlı gözkapaklarınız varsa tavsiye etmiyorum. Herkes Paint Pot'ları övse de bence övenler zaten kuru gözkapaklı, farlarının hemencecik kaybolması sorununu yaşamayan kişiler olmalı. Ben kendi sampleımı bile kullanmadan atacağım, size de eğer bu ürünü far bazı olarak kullanayım derseniz önce bir test etmenizi öneririm. Far olarak kullanacaksanız bilemem, ama bunun altına baz sür üstüne bunu sür üstüne toz far sür bana çok zahmetli geliyor açıkçası.

Daha önce kullandığım far bazlarıyla 3 etti ve şimdiye kadar aşırı yağlı gözkapaklarında en iyi performansı Too Faced Shadow Insurance gösterirken,  Elf vasat kaldı ve MAC 0 aldı. Bir sonraki denemelerim ise UDPP ve Nars olacak, takipte kalın :)

4 yorum:

  1. Ben mac bare study kullanıyorum ve kendisi mac'den alıp en memnun kaldığım ürün diyebilirim. Çok yağlı bir cilde sahibim, göz kapaklarımda öyle. Bende çok kalıcı oldu bu ürün. Acaba sample'da mı problem vardı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zannetmem çünkü kuru değil gayet kremsi, belki renkten olabilir ama herkeste farkı reaksiyon gösteriyor ürünler o yüzden deneyip alın dedim :) ben iyi ki sample almışım mesela, bir dahaki sefere bare study sampleı da alıp deneyeyim bari

      Sil
  2. Nars kesinlikle muhteşem ki benim göz kapaklarım da aşırı yağlıdır. narsın tek sorunu fiyatı ne yazık ki.
    Sevgiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. narsi merak ediyorum ben de, gecenlerde aldim ama once sirada udpp var :)

      Sil