13 Nisan 2013 Cumartesi

Elf Evil Everyday Eyes Cruella Makyaj Paleti

Elf'in geçen sene Disney'le birlikte çıkardığı 3 paletten biri Cruella. Bu serinin özelliği paletlerin Disney prenseslerine değil, masallardaki kötü karakterlere ithafen yaratılmış olmasıydı. 101 Dalmaçyalı'nın kötü karakteri Cruella De Vil dizaynlı bu palet de içindeki nude renklerle benim üçlüden seçtiğim oldu. Bu haftaki makyaj sepetim yazısında merak edildiğinden ayrıca yazmayı uygun gördüm.

Palet kitap gibi açılıyor ve sol tarafında bizi süslü aynası karşılıyor.


Aynanın arkasında ise iki farklı gündüz ve gece makyajı adet adım adım anlatılıyor.


Sağ tarafta paletin içeriğinde ilk olarak takma kirpikler ve yapıştırıcısı göze çarpıyor. Ben takma kirpik hiç kullanmadım ve çok abartı buluyorum, ama bir gece kullanmak istersem bunları takabilirim diye atmadım. Mini göz farı bazı, siyah eyeliner ve iki adet dudak kalemi de hemen altta bulunuyor. Daha önce Elf far bazı kullanmıştım ve orta karardı, yağlı gözkapaklarınız yoksa gayet idare edebilir.Kalemler fena değil, gayet kremsi. Eyeliner'ı ise denemedim.

Paletteki 8 adet far doğal kahve ve tonları ile bir adet yeşilden oluşuyor.

Farlar swatchlanırken adeta krem far gibiler, yumuşak ve aşırı pigmentliler fakat fırça değdirince işler değişiyor. Aşırı ama aşırı tozuttuklarından parmakla ya da sünger aplikatörle göz kapağına pat pat uygulamak en iyisi bence. Bu açıdan hayal kırıklığı yaşadım ama en azından renkler zengin ve simli olanlarda simler patır patır dökülmedi. Kalıcılıkları orta, bazla kullanılması iyi olur.

Paletin üstteki day evil yani günlük görünüm için olam kısmı açık şampanya renkleri ve yeşil tonlarından oluşurken dudak kalemi çok hoş ve canlı bir pembe. Night villain yani gece makyajı kısmı koyu, buğulu kahveler ve parlak kırmızı bir dudak kaleminden oluşuyor. Benim favorim tabii ki night kısmı ama day kısmında da sade, güzel bir makyaj için gerekli renkler olması güzel.


Farlardan sadece en üstteki en açık bej rengi ve alttaki sıradan 3. renk olan kahverengi mat. Night serisinin diğer 3 farı da simli, day kısmının 3lüsü ise ışıltılı ama büyük simler içermiyor.

Bu paleti illa ki edinelim derseniz Ebay'den edinebilirsiniz fakat eğer elinizde zaten nude paletler varsa çok da gerekli bir ürün değil, ben tamamen dış kabına vurulup almıştım ve renkleri de kullanıyorum ama olmazsa olmaz bir palet de değil. Disney fanıysanız ve bu tarz ürünler hoşunuza gidiyorsa almaya değebilir.Yoksa renkler elinizde olan paletlerden bulunabilecek renkler, bir de farların aşırı tozutması fazla hoşuma gitmedi ama yine de bu paletimi seviyorum diyebilirim:)

7 yorum:

  1. renkleri çok güzelmiş tatlım. güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  2. Altın sarısı çok hoş gözüküyor,diğerleri de öyle gerçi.
    Gerçekten dış kabına vurulup alınabilecek bir ürün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, renkler sıradan ama yine de güzel bir palet :)

      Sil
  3. Bu sete bayıldım keşke benimde olsaydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebayde hala var ama ben 10 dolara almıştım, 30 a falan satıyorlar

      Sil