6 Şubat 2013 Çarşamba

Flormar No:113 Beyaz Göz Kalemi

Bugünün konuğu Flormar'ın hemen hemen herkesin bir kez denediği beyaz göz kalemi.


Beyaz veya ten rengi göz kaleminin alt göz içine çekildiğinde gözleri daha aydınlık ve büyük gösterdiğini herkes duymuştur. Ben de bir aralar bu sebepten her gün beyaz göz kalemi kullanırdım, lisede herhalde 2 adet Golden Rose beyaz kalem bitirmişimdir. Sonra deneme amaçlı Flormar'ı aldım ama bir iki senedir kullanmadan köşede kaldı.

Kullanmama sebeplerinden biri aslında rengi. Beyaz işte ne var diyebilirsiniz ama beyazdan soğudum açıkçası, ten rengi kalemler bence çok daha doğal şekilde aynı işi yaparken beyazlar abartı ve yapay duruyor. Bir de kirpik diplerine bulaşma sorunu var ki bu kalemlerin hiç sevmiyorum. Bu kalemde de nedense minik minik parçalanıp göze kaçma sorunu var, gözlerim genelde hassas olduğundan bu durum pek hoşuma gitmiyor.

Swatchına bakalım diyenler için klasik bir beyaz:


Sonuç olarak pek sevmedim bunu, zaten bulma şansınız varsa ten rengine daha yakın kalemleri öneririm  şahsen. Aklımda NYX'in yeni ten rengi kalemi var, bunu bitirince ondan alacağım gibi.

Sizin beyaz göz kalemi tavsiyeleriniz var mı?

12 yorum:

  1. Ben mua nin kullaniyorum zaten her yaptigim makyajda da kullanmiyorum bence bu tip kalemler goz beyazinin rengine gore secilmeli cunku her goz beyazi beyaz renkte degil :-( bu arada baska bir dipnot makyaj uzmani Tom Pecheux a gore beyaz kalem gozleri buyuttugu gibi dudaklara suruldegunde de ayni etkiyi veriyormus,sahsen deneyecegim ;-) ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyaz bence de her goze olmuyor, benim daha nude tonuna ihtiyacim var. dudaklarda hic denemedim ama :)

      Sil
  2. oriflamede nude renk var cnm onun da bir arkadaşta swatchına bakmıştım gayet hoştu beyazdan iyidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu ben de bloglarda gordum ama oriflame'e ulasma sansim yok ne yazik ki :(

      Sil
  3. NYX in kalemini kullanıorum ben,memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bunu bitirir bitirmez nyx almak istiyorum :)

      Sil
  4. Ben de ilk bundan almıştım ama dediğin kırık kırık parçalanması sorununu yaşayıp soğudum, Rossmann RDL'den bir kalem aldım o buna göre daha iyi. Nude'lardan bende düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rdl de tavsiye edilmisti ama artik beyaz almayacagim sanirim, nudelara bakmak lazim

      Sil
  5. yeri gelmişken söyleyeyim o zaman.Bende de bu beyaz kalemden vardı ve bi gün bi fikirle dudak kenarıma sürdüm ve dağıttım.Verdiği etki muhteşemdi.Şimdi ise aydınlatıcımdan ince bir hat şeklinde dudak köşelerime dudak kenarlarıma sürüyorum ve hafif dağıtıyorum o hat boyunca ve dudak çok şekilli duruyor.

    YanıtlaSil
  6. Oriflame Nude kullanıyorum ve çook memnunum fiyatı da indirimle 5-6 lira gibi bir şşey :)

    YanıtlaSil