31 Ekim 2012 Çarşamba

Skinfood BB Krem: Good Afternoon Peach Tea BB Cream

BB Kremler çıktı çıkalı benim de çok ilgimi çekiyorlardı ama yağlı ve problemli bir cilde sahip olunca hem daha yüksek kapatıcılık önemli oluyor hem de ismi krem olan bir ürünün gün içinde parlama yapacağı kanısı güçleniyor. Ben de bu sebeplerden dolayı BB krem alma işini erteledim de erteledim, ama burada artık Ebayden herşeye erişme olanağına kavuşunca dayanamadım ve Skinfood markasını tercih ettim.


Bu BB krem şeftali ve yeşil çay içeriyor ve de yağlı ciltler için formule edilmiş. Good Afternoon serisinin yine çaylı ve değişik aromalı başka çeşitleri de var ve her biri bir cilt tipine uygun. Ben de kendim için olan yağlı cilt çeşidini ve 2 Natural Beige rengini Ebayden yaklaşık 10 dolar civarı bir fiyata satın aldım.

30mllik bu kremden memnun kaldım mı? Evet, hem de çok. BB krem işinde uzman değilim, benim bundan beklentim fondotenden hafif ama yine de kapatıcı olması ve vıcık vıcık parlamadan cildimde belli süre durmasıydı. Fondoten sürmek istemediğim, daha hafif makyaj yapıp çıktığım yerlere ve günlerde kullanmak için bence çok ideal bir ürün. Kokusu da hafif çaylı bir koku ama kesinlikle rahatsız edici değil, çok hafif bir koku.

SPFsi 20 olduğundan bence pek çoğuna yeterli olmayacaktır, yani bunu güneş koruması içinde gibi düşünmemek lazım. Rengi de internet swatchlarında açık gelmişti (genelde medium renk fondotenler bana olur), ama çok güzel bir şekilde ilk sürüldüğünde grimsi beyaz olsa da bir iki dakika sonra cildime oturup cildimle aynı rengi alıyor.

Kapatıcılığını da çok beğendim, hatta burada tanıttığım Essence likit fondotenden bile fazla. Orta kapatıcılıkta demek yeterli olur, fondoten gibi değil ama cilt tonunu eşitleyip kırmızı izleri de son derece hafiflettiği bir gerçek.

Parlama sorunu ise elbette var (fondotenler bile parıl parıl bende, krem nasıl olmasın) ama 2-3 saat kadar sonra başlıyor. Ben üstüne çok ince bir katman pudra geçerek bu sorunu biraz da olsa önlüyorum ve günlük makyajda bana gayet yeterli geliyor matlığı.

Ebayde gördüğüm kadarıyla 2 rengi var, 1 açık tenlere, 2 ise benim gibi buğday tenlere olacak renkler. Aşağıdaki swatch elime sürüp 1 dakika beklemiş halim, rengin ne kadar iyi bütünleştiğini görebilirsiniz.


Artık Türkiye'de bu ürünlere erişmek imkansız, ama bir gün imkanınız olur da bir uzakdoğu BB kremi bakmak isterseniz, yağlı ve kapatıcılığa ihtiyacı olan problemli ciltlere bu kremi öneririm. Ben ara ara kullandığımdan lekeleri açıyor mu, cilde faydalı mı yorum yapamıyorum ama her gün her gün fondoten kullanıp cildimizi tıkamaktansa BB kremlerin daha iyi olduğunu inanıyorum. Bu ürün de bir BB kreme göre ortanın üstü kapatıcılığı ve daha mat duruşuyla çok beğendiğim, tekrar alacağım bir ürün oldu. Aklınızda bulunsun :)


10 yorum:

  1. Güzel bir ürüne benziyor güle güle kullan, ben korkudan hiç yurt dışından alışveriş yapamadım. Benimde yüzüm sorunlu keşke bu gibi ürünleri Türkiye'ye de getirseler. Renkli kozmetik alanında hemen herşey var artık ama cildi sorunlu olanlara hitap eden çok az ürün var. Olanlar da abartılı biçimde pahalı bakalım ne yapacaz artık. Hem makyaj istiyorum hemde cildim zarar görmesin istiyorum. Sivilce kreminin üstüne fondöten kullandığım zamanlar oluyor :)) Ambalajı da çok tatlıymış bu arada ürünün. "Bana 5 çayına gel" der gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim de tatlılığı almama etken oldu:) ebayden istenen bazı şeyler geliyormuş aslında, ucuz şeylerde risk alınabilir ama gümrüğe takılma olasılığını da göz ardı etmemek lazım :(

      Sil
  2. hangi satıcıdan aldığını söyler misin acaba ben de böyle bir ürün denemek isterim nivea, garnier falan denemektense aslında, bir de gift olarak yazdırsak sanırım türkiye'den alabiliyoruz ama çok da bir fikrim aslında hiç ürün almadım ebayden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cosmetic.love satıcısından aldım ama ben kendi satıcımı tavsiye etmek istemiyorum çünkü amerikaya bile kargo 1 ayı geçip geldi. kozmetik normalde yasak diye biliyorum ama ebayden gelen her paket açılmıyormuş sanırım, dışına kozmetik yazmazlarsa pakedi gelenler var

      Sil
  3. merhaba bende bb krem arayışında olanlardanım yağlı ve akneli bir cildim var.şu sıralar garnierin karma ve yağlı ciltler için yeni çıkardığı bb kremi kullanıyorum.cildim normalde 2 saat içinde parlamaya balardı taki bu bb kreme kadar.ince yapısına rağmen öyle güzel kapatıyor ki! fiyatıda uygun.denemenizi tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araştıracağım ben de garnieri öneri için teşekkürler:)

      Sil
  4. suana kdar bloglarda gorup en hos duran ve tenınızle butunlesen bu kremdır bencede...yenı yenı bbler cıkıyor 10 dolar yanı turk lırasıyla ne kdr bu kaca gelıyor cnm onuda bı yazıverseydın keskem ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaklasik 18-19 tl oluyor

      Sil
    2. hmm ya snırım trkıyede yokmus yorumlara kestırmeden baktımda soyle nettende pahalıya gelır hemde denemeden almamk lazım net alısverışi yaş bir iş denemek lazım ıns gelır dıyım ne dıyelım ne varsa su yabancı mıllette var zaten....

      Sil
  5. merhaba bende skinfood urunlerini denemek istiyorum. ama size bikaç sorum olacak baska bi urun denediniz mi bb krem gibi ve urunlerin içerigi hakkında bilginiz war mı domuz katkısı war mıdır acaba yardomcı olursanız cok sevinirim

    YanıtlaSil