23 Temmuz 2013 Salı

Ilk CC Krem Denemem: Yes to Grapefruit CC Cream

BB kremlerden sonra çıkan CC kremleri tıpkı BB kremler gibi çok gerekli bulmasam da denemekten eksik kalmayayım dedim. Hazır yaz gelmişken ve buralar 40 derece üzeri seyrettiğinden fondoten ağır gelmeye başlamışken, Yes to markasının yeni çıkardığı CC kremi sipariş ettim.



SPF 18 içeren ve %95 doğal içerikli bu ürünün vaadleri cilt tonunu düzenlemek, cildi aydınlatmak, kırışıkları azaltmak ve cildi nemlendirmek gibi klasik laflar. Ben BB ve CC kremlerin cilt bakım ürünü gibi olan faydalarına inanmasam da en azından cilt tonunu eşitleme ve kapatıcılık açısından değerlendirmeyi gerekli görüyorum.


Bendeki Light/Medium rengi biraz fazla turuncu geldi, NC30dan koyuysanız olabilir ama daha açıksanız Light rengini almakta fayda var. Ağzı pompalı ve pompaya azıcık bile dokunuca gelen ürünün ambalajına alışmak biraz zaman aldı çünkü çok basınca hemen aşırı ürün geliyor ama şimdi azıcık dokunup sadece yeterli miktarı rahatça alabiliyorum.


Yayılmış hali bana birazcık koyu (yüzüm elimden koyu zaten) ama kötü duracak kadar değil. Kapatıcılığı az-orta arası diyebilirim, izleri falan kapatmıyor ama yüze bir renk kattığı gerçek. Sevdiğim yönü sıcakta bile azıcık pudrayla parlamaması ve erimemesi oldu, sürdüğünüz gibi kalıyor, 43 derecede test ettim :)

Pek kusurlu bir cildiniz yoksa, az kapatıcı ve SPFli bir ürün bakıyorsanız denenebilecek, yağlı ciltlere bile uygun bir krem. BB kremlerden öyle farkını görmedim ama yaz için elimin altında olmasına pişman değilim. Genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Yes to ürünleri Sephora'larda satılıyor, bu CC krem daha yeni çıktığından gelmiş midir bilemem ama sorabilirsiniz :)

Siz CC kremleri deneme şansı buldunuz mı?

8 yorum:

  1. bu sephorada yok zaten grapefruit serisi de yok sanırım hiç.. olsa görüp denemek isterdim bunu nereden aldın acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amerikadan aldım ben ama grapefruit zaten yeni bir seri, yakında gelir bence

      Sil
  2. Yes to sephorada satılıyor diye biliyorum. Birkaç kez gördüm ama CC kremine hiç rastlamadım. Henüz CC kremle tanışma imkanım olmadı elimdeki BB kremler çok fazla. güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  3. bb kremleri çok seviyorum ama cc leri pek cazip bulmadım
    kapatıcılık acısından tek başına kullaılmaz baz olarak belki diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın bence de, yazın bile kapatıcıyla bazı bölgelerde üstünden geçmem gerekiyor ama denemiş oldum :)

      Sil
  4. geldiyse listeme yazdım alcam :)

    yes to carrots sephora mağazalarnda var hatta ben mail attım her mağazada varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında gelir herhalde, daha amerikada bile yeni çıktı sayılır :)

      Sil