24 Haziran 2013 Pazartesi

BB Kremleri Neden Hayatımdan Çıkarıyorum?

BB kremler son yılların kozmetikte en moda ürünlerinden oldu, her markanın bir BB kremi var artık. CC ve DD kremler de çıkmaya başlamışken bu çılgınlık almış başını gidiyor.

Photo credit : www.dailymakeover.com
Ben de bu ürünlerden hem Maybelline, L'oreal, Garnier gibi drugstore markalarının hem de bazı uzakdoğu markalarının BB kremlerini denedim. 

Uzakdoğu BB kremleri gerçek BB krem gibi ve daha kapatıcı özellikte olsalar da buğday ten için renk bulma sıkıntısı yaşanabiliyor. Drugstore markalarının ise BB kremleri bence renkli nemlendiriciden farksız, çoğu sıfır kapatıcılıkta ve krem kıvamlı, gün içinde parlama yapan ürünler.

Gelelim yazının ana fikrine. Ben bir daha BB krem almamaya karar verdim, nedeni ise basit. Eğer benim gibi yağlı, kusurlu ve kapatıcılığa ihtiyaç duyan bir cildiniz varsa BB krem kullanırken kapatıcıyla kusurların üstünden geçmek, sonra pudrayla sabitlemek gerekiyor ve gün içinde de parlamalara karşı yağ emici kağıtlarla üstünden geçmek iyi oluyor. Oysa ki mat ve daha hafif yapıda bir fondoten kullansam yine aynı adımlar, üstelik parlama yapmaması da olası. 

Güneş koruma (SPF) deseniz fondotenlerde de var, BB kremin cilt bakımı yararlarına ise ben inanmıyorum. Bence BB kremler birkaç ürünün özelliklerini aynı üründe bir araya getirmeye çalışan ama hepsini vasat derecede yapan para tuzakları. 

Sonuç: BB krem yerine cilt bakım ürünlerimi, fondotenimi, hatta güneş korumamı ayrı ayrı kullanmayı tercih ederim. Ha BB krem de kısa süreli bakkala, markete giderken işe yarıyor tabii ama renkli nemlendirici ile aynı kefeye koyuyorum ben. Eğer cildiniz kusursuzsa güzel bir ürün, zaten fondotenle boğmaya gerek yok ama benim gibi şanssızlardansanız ve akne izleri vb taşıyorsanız BB kremler sizi hayal kırıklığına uğratacak.

Böyle deyip de, belki yine bir tüp evde bulundururum ama en azından benim için BB kremler fondotenin yerini asla tutamayacak.

Siz BB kremi günlük kullanan grupta mısınız yoksa hayal kırıklığına uğrayanda mı?

16 yorum:

  1. Ben bb kremlerini severek kullanıyorum. Çünkü cildimde kapatıcılık değil sadece doğal bir görünüm isteyenlerdenim.
    Fondöten çoğu zaman ağır geliyor, bu sebeple bb kremler tam benlik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kapatıcılık istemeyenler için bence idealler, ama çoğunun pazarlama şekli kusurları da kapatıyor şeklinde :(

      Sil
  2. ben de baharda aldığım bb kremleri yaz gelmesi hasebiyle rafa kaldırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın fondoten de çekilmiyor iyice mat değilse, ah yağlı cilt :(

      Sil
  3. Katılıyorum ama hafif, yağlandırmayan ve doğal görünüşlü fondöten hangisi sence? Önerilerini bekliyorum dört gözle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hafif fondoten pek kullanmadım full kapatıcılık istediğimden ama diorskin forever çok güzel bir fondotendi, kapatıcılığı ortaydı, az uygulayarak daha da azaltılabiliyordu ve parlama da yapmadı bende, yaz için güzel bir seçimdi

      Sil
  4. Ben cok severek kullanıyorum ciltteki renk dengesizliğini cok guzel kotardı Berrak bir görünüm verdi ama akne izi sorunu varsa haklısınız tabi, fondoteni gözenekleri tikadigi için hiç sevmemiştim zaten onuda sürmeden önce hep nemlendirici uygulardim bbler beni bu eziyetten kurtardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fondotende gözenek tıkamayn bir çeşit bulmak çok önemli, bazı fondotenler hemen sivilcelenme yapabiliyor ama bazıları da yüzümde 12-13 saat haftanın 5 günü kalsa da hiçbirşey yapmıyor

      Sil
  5. ben clinique superdefense cc krem kullanıyorum kapatıcılığından çok memnunum tawsiye ederim :) bendede sağlam siwilce lekeli yüz war ama şaşırttı beni aydınlık görüntüsüde çok hoş ^^sewgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cc kremlere daha el atmadım ama deneyceğim onu da :)

      Sil
  6. Benim gözümde pek de bir farkları yok zaten hafif yapılı fondotenle bb nin. :) Her halükarda önce nemlendirici ve kapatıcıyı sonrasında ise pudrayı uyguluyorum. Yoksa olmuyor dediğin gibi. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ne yazık ki ben de pratik bulmuyorum bbleri

      Sil
  7. Fondöten de bende çok iyi bir kapatıcılık sağlamadığı için ben fark etmez diyenlerdenim, yağlı ve bol kusurlu bir cildim olduğundan ne kullanırsam kullanayım bir sürü adımı oluyor. :-( Asya BB kremlerini seviyorum ama, mat bitişli olan birkaç tane çok güzel ürünler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet uzakdoğu olanlar daha iyi ama maybelline, garnier falan bence rezaletti yağlı ciltte

      Sil
  8. bende bi ara bb kemlere sarmıştım. bence gayet vasat ürünler. gidip garnerin uyduruk nemlendirici+fondoten karışımını kullanacağıma, beğenerek kullandığım vichy güneş koruyucum+bioderma nemlendiricim+clinique fondotenimi birlikte kullanırım daha iyi :P ki zaten öyle yapıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum, çoğu yağlı ciltlere ve düzgün olmayan ciltlere uygun değil

      Sil