15 Haziran 2013 Cumartesi

Acele Zamanlar Için Kurtarıcı Makyaj

Sabahları erken kalkmak hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri, fakat ne yazık ki haftaiçleri kaçınılmaz bir durum. Bazen uykunun ipini kaçırıp, alarmı defalarca erteleyince de geç kalmamak için acele etmek zorunda kalmak da kötü bir his.

İşte bu tarz günlerde, veya benim gibi markete bile az da olsa makyajsız çıkmayanlardansanız ve hızlı ve basit bir makyaja ihtiyacınız varsa ne kadar az ürün, o kadar çabuk makyaj oluyor. Tabii kullanılan renklerin de önemi çok, bazı renklerde en ufak yapılan hatalar çok belli oluyor.

Benim önceliğim ne olursa olsun cildimde tam bir kapatıcılık sağlamak, o yüzden sizin cildiniz düzgünse benim kullandığım ürünler sizin için saçma olabilir. Benim olmazsa olmazlarım kapatılmış cilt kusurları ve biraz belirginleştirilmiş gözler.



Sadece 5 ürünle birkaç dakika süren makyajım için seçtiğim ürünler de bunlar.


İlk olarak yoğun bir kapatıcı benim her makyajımda kullandığım bir ürün. Eğer cildiniz bozuksa ne yazık ki kapatıcılar her daim ihtiyaç duyulan kurtarıcılar oluyor. Ben bu sıralar Dermablend Smooth Indulgence fondoteni ince bir tabaka halinde kapatıcı olarak kullanıyorum, yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.

Fondoten olarak ise pudra kullanmamak adına mat ve matlığını gün içinde koruyan bir fondoten seçmek yağlı ciltler için özellikle yazın çok önemli. Benim şu sıralar fondotenim Rain Cosmetics'ten ve kendisinden memnunum.


Göz altı morluklarını kapatmak için şeftali tonlu bir kapatıcı sıradaki adım. Bende Milani Secret Cover Cream var ama bu tarz parmaklanan kapatıcıları fazla hijyenik bulmuyorum açıkçası. Unutmayın, bence cildiniz pembe alt tonlu olsa bile pembe kapatıcılar göz altı morluklarını daha da belirginleştirirken sarı tonlular morlukları çok iyi saklıyor.

Dördüncü ürün kahve veya siyah göz kalemi. Ben maskara sevmeyenlerdenim ama alt kirpik dibime göz kalemi çekmeden evden çıkmam. Gözleri belirginleştirmenin en kolay yolu koyu renk bir kalem. Şu sıralar en çok elim giden ürün Avon'un yeni Cosmic koleksiyonundan Moonlit Brown.

Son olarak da renkli bir lipbalmla makyajımı bitirmeyi tercih ediyorum ben. Rujlar gün içinde dudağı kurutabiliyor, dudakta pul pul olabiliyor, silinebiliyor o yüzden acelem varsa rujdan uzak duruyorum. Gloss da bana yapışkan geliyor, en iyisi hafif renk verirken aynı zamanda nemlendiren bir dudak kremi kullanmak. Ben burada swatchlarını şu yazımda görebileceğiniz Burt's Bees Lip Shimmer seçtim, ama artık çok fazla renkli balm çeşidi bulmak mümkün.

Maskara, kaşlar ve allık benim acelem varsa atladığım, hatta bazen acelem olmasa da pek uğraşmadığım adımlar. Siz kısa sürede makyaj yaparken neleri kesinlikle kullanıyorsunuz?

4 yorum:

  1. Benim makyajim her zaman klasik ve aynidir. O yuzden oldukca basit oluyor. Eyeliner veya siyah goz kalemi bazen da kahve goz kapagma surerim , su siralar altina essence far bazini kullaniyorum. Eger canim isterse de concealer kullaniyorim. Maskara benom en sevdigim adim aslinda ama su siralar surmeye usendigim icin bu adimo da atlayiveriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maskarayı ben hep unutuyorum, aslında önemli göz makyajında ama nedense pek elim gitmiyor

      Sil
  2. Bende maskara sevmiyorum bu aralar. Gecen sene onsuz evden cikmazdim ama simdi hic kullanmaz oldum. Neden mi? Cikarmasi bir iskence. Maskarayi gozumden cikaracagim diye bastira bastira silmem gerekiyor. Bastirmaktan gozumun vıcığı cikiyor, kirpiklerim dokuluyor. Zaten ben koyu dumanli makyajlar yaparim. Maskara sursem bile belli olmaz zaten goz kapagim cok koyu oldugu icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de iş sırasında gözlük kullandığımdan fazla uzun kirpik peşinde olmuyorum genelde, maskara olmasa da olabiliyor :)

      Sil