19 Mayıs 2013 Pazar

Adım Adım Cilt Bakım Rutinim

Bol fotolu bu yazımda akneye meyilli ve yağlı cildimin adım adım bakımı için kullandığım ürünlerden bahsedeceğim.


Temizleyicim, toniğim ve akne tedavi edici kremim Paula's Choice markasından. Ne yazık ki TRde olmayan bu marka, şimdiye kadar abartısız kullandığım en iyi cilt bakım serisi ve almaya hep devam etmeyi düşünüyorum. Yurtdışından alma şansınız varsa ve akne sorunuyla boğuşuyorsanız mutlaka denemelisiniz. Temizleyici ve toniği sabah akşam, kremi sadece akşam yatmadan sürüyorum.


Yine aynı markadan %2 BHA içeren tonik ciltteki izleri açmada ve pürüzleri gidermede aşırı başarılı. Akşamüstü günde bir kez sürüyorum.


Olay ve The Body Shop markalı yüz temizleme fırçalarımı bu yazıda yazdım, ayrıntılı şekilde bakabilirsiniz.


Sabahları makyaj altına uyguladığım Roc nemlendiricimin yazısı için tık, Acure Organics aydınlatıcı peeling ise kıymetini geç anladığım ama yine bittikçe alacağım, cilde harika bir aydınlık katan ve haftada 1 kullandığım bir ürün.

Witch Hazel ne diye sözlüğe baktım, güvercin ağacı ya da hamamelis yazıyor. Türkçe'de hangi ağaç, ot vb. bilmemekle beraber, yağlı ve kusurlu ciltlere tavsiye edilen bu hafif toniğimsi ürünü giyinmeden önce boyun, kol ve göğüs bölgemdeki sıcaktan oluşan kabartıları önlemek için kullanıyorum.


Nexcare Akne Bantlarını burada tanıttım. Mario Badescu maskenin de yazısı için bu linke gidebilirsiniz, Aubrey Organics Rose Hip Oil (kuşburnu yağı) göz altlarımda kullanılıyor, yazısı burada. Korres Evening Primrose göz kremini de ara ara kullanıyorum.


Makyaj temizliğimde ise üzüm çekirdeği yağı, Garnier Cilt Temizleme Sütü ve Lush'tan Mr. Punch sabunu kullanıyorum. Önce göz makyajımı Garnier'le silip sonra yağla cilt makyajımı çıkarıyor, yağ kalıntılarını Lush sabunla yıkayıp en son bir pamuğa ikinci resimdeki %2 BHA tonikten dökerek kalan kirleri temizliyorum ve yüzümde gram makyaj kalmamış oluyor.

Benim cilt bakım rutinim bu ürünlerden oluşuyor, maske eksiğim var şu sıralar ama  en kısa zamanda güzel bir maskeyi de ekleyeceğim. Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.

14 yorum:

  1. Güzel ürünler :) maske önerisi istiyorsan bloguma beklerim çok güzel bir maske tavsiyem var:)
    oreosevenkiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Hiç sıkılmadan okudum canım :))
    Akneli ve yağlı ciltlere gelecek en iyi maske yeşil kil maskesi. İstersen aktardan alıp evde kendin yapabilirsin ya da hazır kil maskelerinden alabilirsin. Ama mutlaka yeşil kil olması lazım canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu bilmiyordum, en kısa zamanda deneyeceğim :)

      Sil
  3. Keşke ben de ürünlere ulaşabilseydim :( akne pıtpıtlarından söyledim ama DDF yerine paulas choice dsnemek isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ddf benim cildimi çok kuruttu, kullanamadım :(

      Sil
  4. tüh ya arkadaşım yeni yurt dışından geldi daha önce yazılsa idi bu post bir şansım vardı aklımda kalır ama şimdi bunlar benim

    not aldım kesin alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu ana dek kullandığım açık ara en iyi ürünler, özellikle %2 bha liquidi mutlaka dene şansın olursa

      Sil
  5. Birdahaki amerika seyahatimde paula's choice'un ürünlerinden alacağım merak ettim bu kadar beğendiğine göre :) benim cildin karma. T bölgesinde yağlanma oluyor. Belki faydasını görürüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de makeupalleyde çok aşırı övülünce denemiştim ama 2 kez aldım bitince aynısından, çok işe yaradılar gerçekten

      Sil
  6. Witch hazel' türkçeye cadı fındığı olarak çevirmişler sanırım, bir toniğin arkasında görmüştüm yıllar önce. Paula's Choice'i merak ettim benim cildim aknesiz ama belki diğer cilt tiplerine uygun ürünleri de vardır. Sen Amerika'dan mı aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben amerikadan aldım, birsürü değişik serileri var genelde kötü yorum okumadım ürünleriyle alakalı bir araştır istersen :)

      Sil
  7. yurtdışındamı yaşıyorsun trde bulunmayan ürünleri nasıl temin ediyorsun

    YanıtlaSil