29 Kasım 2012 Perşembe

Physicians Formula Mineral Ton Düzenleyici Pudra

Bugün tanıtacağım pudra daha az zararlı içeriklerle makyaj üreten Physicians Formula markasına ait. Mineral serisinden bu ürün talc içermediğinden ve cilt rengini düzenlediği iddia edildiğinden dikkatimi çekti.


Pudra çift katlı kalın bir ambalajda geliyor. Şeffaf kapağını açtığınızda ilk katında pudranın kendisi var. İçindeki pembe kısımların aydınlatmaya, yeşil kısımların kırmızılıkları saklamaya ve sarı kısımların cilde sıcaklık katmaya yaradığı söyleniyor.


Pudranın alt katında ise aynası ve fırçası var. Şahsen ben gün içinde pudra tazelemektense blotting paper kullandığımdan yanımda pudra taşımam, ama çantasında taşıyıp gün içinde yenileyenler için ayna ve fırça içermesi son derece pratik.

Bendeki renk, renk skalasının en koyusu olan Natural Beige. Renkler translucent (şeffaf), Creamy Beige, Buff Beige ve Natural Beige diye gidiyor. Bendeki en koyu olmasına rağmen ne kadar açık olduğunu swatchta görebilirsiniz.


Neyse ki pudra cilde yayılınca cildin rengini alıp bütünleşiyor ve tebeşir tozu gibi durmak yerine cilde hafif sağlıklı bir ışıltı katıyor. İçindeki farklı renk kısımların da cilt tonunun genel duruşunu iyileştirdiğini düşünüyorum, ben bu pudrayı fondoten sabitlemek için kullanıyorum ve sürdükten sonra cilde sağlıklı bir görünüm katıyor.

Parlamayı engeller mi bilemem çünkü şu an cildim aşırı yağlı olsa da kullandığım bir fondoten sayesinde pudrasız bile parlama sorunu yaşamıyorum, ama cildiniz çok yağlıysa ve gün içinde parlama yapıyorsa tazelemeniz gerekebilir. Fondoten üstüne uygulamak için uygun çünkü ince bir yapısı var, maske gibi kalın durmuyor.Kapatıcılığı orta derecede, ne tamamen şeffaf ne de kremsi yapıda oldukça kapatıcı pudralardan, çok hafif renk sorunlarını tek başına kapatabilir derecede. Süngerle bastırarak uygulayıp kapatıcılığı artırmak da mümkün.

Kötü yanlarından biri sürerken toz toz olması, bu yüzden bunu fırçayla değil de bir süngerle kullanıyorum. Düz uçlu bir fırça ya da süngerle kullanıldığında bu sorunu azalıyor ama büyük yüz fırçaları oldukça tozutmasına neden oluyor. Bir de fiyatı var, eczanelerde ve eczane sitelerinde bulabileceğiniz bu ürünün fiyatı 50-60 TL arası değişiyor. Amerika'da 10-15 dolar olduğu ve pudranın çabuk biten bir makyaj malzemesi olduğu düşünülürse fazla gelebilir bu fiyat.

Genel olarak kalitesinden oldukça memnunum, vaadlerini de bir derece yerine getiriyor.  Renk bozukluklarını düzenlemeye yardımcı bir pudra arayışındaysanız hem yapısı hem de ambalajının pratikliği sayesinde tavsiye ederim.

10 yorum:

  1. Ben bu markanın yağsız ve parlama karşıtı pudrasını kullanmış memnun kalmıştım.
    Genel olarak fiyatına göre kalitesi çokta iyi olmayan bir marka çünkü renkli nemlendirici kışın anneme çok yetersiz kalmıştı ..

    Söylediğin gibi sabitleme amaçlı kullanılabilir ozaman. Güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında fiyatları drugstore ayarı (5-10 dolar) burada ve o fiyatlara göre iyiler ama türkiyede neredeyse high end fiyatlarına satıldığından kalitesi yetersiz kalıyor ne yazık ki

      Sil
  2. bu markaya bayılıyorum ben.....daha sık ürünlerinden tanıtırmısın varsa elinde canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimde kapatıcısı, renkli nemlendiricisi , eyeliner ve farları var tanıtayım o zaman onları da kısa süre içinde

      Sil
  3. Aaa.. cilt tonu düzenleyici denince sular duruldu bende =)

    gizemizmirli.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beim de boyle rengarenk duzenleyici pudralara zaafim var :)

      Sil
  4. Ben potta bahsi geçen ve yağlanma ve parlamayı giderdiğini söylediğin fondöteni daha çok merak ettim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. revlon markasindan whipped creme foundation, ne yazik ki turkiyede satilmiyor ama bugune kadar kullandigim en iyi fondoten, yakin zamanda belki yazarim yazisini

      Sil
  5. canım bende kullanıyorDUM.. ama bi süre sonra cildimin pürüzlü görünmesine sebep oldu, gözeneklerim çok ortaya çıkıyordu. bıraktım.. ayrıca vampir gibi olmamda artı bir özellik...
    60TLye aldım değmezmiş.
    sivilceli dönemimde başımın tacıydı fakat şuan sihrini yitişmiş bir ürün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her cilt rengine uymuyor ne yazik ki, ben de iyiki en koyuyu almisim diyorum. fondoten ustune cok ince bir katman surdugumden bende gozenek problemi yaratmadi,zaten hic fondotensiz pudra surmedim hayatimda ama fiyatina katiliyorum ben amerikada yasadigimdan bunu 8 dolar gibi bir rakama aldim, 60 vermek biraz abarti geliyor drugstore urunu sonucta

      Sil