21 Ekim 2012 Pazar

Essence Fondotenler: Soft Touch Mousse-Clear&Matt

Elimde yazın Essence'den aldığım iki fondoten var, biri bitip öbürü yarılanınca artık hem karşılaştırmalı hem de yorumlarımı içeren bir yazı yazabilirim diye düşündüm. Essence fondotenler özellikle uygun (sanırım 10-15 TL arası) fiyatlarıyla denenmeye layık ürünler ama cilt tipinize ve beklentilerinize göre seçebileceğiniz çeşitli fondotenleri var.



Bende Soft Touch Mousse köpük fondotenin 02 matt beige rengi, Clear&Matt fondotenin de 02 honey rengi var. Hemen swatchlara bakalım:


Koyu olan köpük fondoten 02 matt beige ve bunu yazın bronzken kullanmama rağmen bana hafif koyu kaçtı. Açık renk likit ürün 02 honey ise şimdi açılmış cildime bile biraz açık geliyor, yani ikisinde de rengi tutturamadım ne yazık ki:(

İlk önce Soft Touch Mousse'dan bahsedecek olursam, bu benim bugüne kadar kullandığım en iyi fondotenlerden ve bitmiş olduğu için üzülüyorum. Cildi pürüzsüz yapıyor, hemencecik yayılıyor, kapatıcılığı çok çok iyi, sivilcelenme yapmıyor ve parlama sorunu sıfır. Ama kötü özellikleri de var, mesela benim gibi yapyağlı ciltte bile altına iyi bir nemlendirme sürülmezse pul pul durması. Bu fondoteni aşırı yağlı ve problemli yani kapatıcılığa ihtiyaç duyan ciltlerin seveceğini düşünüyorum. Kuru ve normal ciltler ise büyük ihtimal hiç beğenmeyecekler.

İkinci fondoten Clear&Matt çok sıvı yapılı, ortadan az kapatıcılıkta bir ürün. BB kremden hallice diyebilirim, yine gün içinde parlamamada fena değil fakat dediğim gibi ben sevemedim çünkü renkli nemlendiriciden birazcık daha kapatıcı sadece bir de mat bir bitirişi yok, pudrasız hafif parlak yapıda. Doğal duran fondoten arayan yağlı ciltlere uyabilir bu da.

Fondotenleri kıyaslayacak olursam benim için köpük fondoten açık ara önde. Hatta o kadar sevdim ki her yaz tekrar tekrar alıp yazın vıcık vıcık parlayan cildimi dengelemeyi planlıyorum. Kapatıcılığa ihtiyacı olan yağlı ve problemli ciltlere çok uygun bir fondoten ama cildiniz yağlıysa bile altını mutlaka ama mutlaka iyi nemlendirmek gerekiyor yoksa pullanıyor.

Sıvı olanı sevmedim ve tekrar almam ama yağlı ciltliyseniz, BB kremler parlama yapıyorsa ve az kapatıcı hafif bir ürün arıyorsanız bakabilirsiniz ama bunun da mat durmadığını belirtmekte yarar var. Ben üstüne matlaştırıcı pudra geçiyorum mutlaka.

Fiyat olarak ikisi de çok uygunlar, genel olarak Essence markasının fondotenlerini özellikle de köpük olanı tavsiye ederim.

Siz bu fondotenleri denediniz mi?


13 yorum:

  1. Ben de 01 nosunu almıştım.
    http://uzunincekivircikk.blogspot.com/2012/06/essence-kopuk-fondoten.html
    o kadar çok hoşuma gitti ki ürün. Ya özellikle o yapısı. yumuşacık. insana stres attırır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de çok başarılı, şimdi amerikada yaşadığımdan essence çok rahat bulamıyorum (internetten istemek lazım) o yüzden bir süre başka ürünlere geçtim ama yazın kesinlikle daha açık tonunu deneyeceğim tekrar

      Sil
  2. ahhh mousse olanı çok merak ettim ama benim kuru bi cildim var:( üzüldüm şimdi pul pul oluyorsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yine deneyebilirsin ama ben bile zaman zaman pullanma yaşadım, yapısı yağlı ciltlere göre sanırım

      Sil
  3. en büyük sorunlarımdan biri cildimin kuruması ve fondöten sürerken pul pul görnmesi :(

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nemlendirici özellikli bir fondoten arayabilirsin, benim cildim tam tersi yağ kustuğundan mat ürünlere yöneliyorum ama eminim kuru ciltlere uygun seçenekler de vardır

      Sil
  4. Benim cildim kuru karma bana çok iyi geldi :)) Parlama sorunundan dolayı sıvı olanına hiç ilişmedim. Graitsteki kız bembeyaz olan bana matt beige vermişti hakikaten koyu kaçıyor.

    http://guzellikgercekleri.blogspot.com/2012/07/essence-kopuk-fondoten.html

    Bir daha ki gidişime bu kez daha açık rengini alıcam :)) Bu kozmetikçilerde çalışan kızlara zaten uyuz oluyorum. Onların dediği hangi ürünü aldıysam koyu geldi :D Bıraksam beni Arap bacıya çevirecekler.

    YanıtlaSil
  5. soft touch mousse evet harika ama dediğin gibi benim karma cildimde yanaklarımı pul pul yaptı..şimdilik bıraktım kullanmayı.. cildim iyice nemlensin öyle kullanacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yagli ciltte bile pullaniyor bazen, yapisi oldukca kuru ama yagi da iyi emiyor ve parlama yapmiyor

      Sil
  6. matt fondoteni aldım gecenlerde :) kapatıcılıgı hıc ıyı degıl. ama mat bıt bıtısı var. cildimde pudralı gibi duruyor. sadece , eğer ciltte nispeten kuru yerler varsa pul pul gösterme ihtimali yüksek. bir de kalıcılıgı hic iyi değil. sevmedim :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben pudrali kullandigimdan kaliciligini fena bulmadim ama kapaticiligi cok kotu bence

      Sil
  7. Denenmeli.Sevgiler.

    http://www.stylishtimes.net/

    YanıtlaSil