12 Aralık 2011 Pazartesi

L'oreal Perfect Clean Kayısılı Peeling

L'oreal'in bu serisindeki temizleyicilerin, özellikle de pembe olanının pek çok blogda yazılarını gördüm. Ben de  çok memnun kaldığım kayısılı peelingi yazmak istedim.


Peeling, resimde de görüldüğü gibi turuncu, plastik bir şişede geliyor. Bu serinin diğer muadillerinden en önemli farkı olan "scrublet" ise şişenin ortasına takılıp çıkarılıyor.


Scrubleti üzerinde minik minik bir sürü çıkıntısı olan plastik bir yüz pedi gibi düşünebilirsiniz. Arkasında vantuzu olduğundan şişeye takmak zorunluluğu yok, duvara ya da dolaba da yapıştırılabiliyor. Bu arada plastik desem de aslında esnek bir madde ve hiç sert değil.

Ben bu peelingi çok beğendim, ama üzerindeki tüm cilt tiplerine uygun yazısının tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde salisilik asit var ve benim yağlı cildimi bile çok sık kullandığım bir dönemde kuruttu. Bence kuru ciltli birinde aşırı kurutucu olacaktır, normal ciltlerde ise haftadan 1den fazla kullanmak kurumaya sebep olabilir gibi geldi.

Peeling kayısılı ve içindeki minik tanecikler de cildi çizmeyen ama peeling etkisini hissettiren büyüklüğe sahipler. Ama asıl beni memnun eden scrublet oldu. Harika birşey, yüz fırçasından daha nazikçe cildi temizliyor ve plastik olduğundan hemencecik kuruyor. Her gün makyaj yapmadığımdan, cilt makyajı yaptığım günler makyajımı çıkardıktan sonra yüzümü bununla yıkamayı tercih ediyorum.

Resimdeki şişeyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve hala yarısına inemedim, yani sizi oldukça uzun süre götürebilir. Fiyatı da büyüklüğü düşünülürse çok uygun, ben Watsons'tan 10 TLye almıştım indirimde ama normalde de fazla farkedeceğini sanmıyorum. 

Sonuç olarak, eğer yağlı bir cildiniz varsa ve nazik bir peeling arayışındaysanız L'oreal'in bu çeşidine bir göz atmalısınız. Hatta sırf Scrublet için alınabilir yani, ben kendiminki bitince scrubleti başka peelinglerle de kullanmayı planlıyorum.

Siz Perfect Clean serisinden bunu veya diğer çeşitlerini kullandınız mı?

12 yorum:

  1. bende pembesini kullanıyorum.çok memnunum=)blogdada bahsetmistim hatta.

    YanıtlaSil
  2. evet bir de mavi var galiba ama bana en uygun buydu :)

    YanıtlaSil
  3. hiç kullanmadığım bir ürün çok merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim.Benim yağlı cildime iyi geleceğini düşünüyorum.paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. nilerk- umarım işine yarar:)

    YanıtlaSil
  5. canim bendeki pembesiydi ve hic sevmemistim, ama o plastigi - Clean Pad´i- hala kullaniyorum ve cok seviyorum ♥ sirf onun icin tekrar alabilirim, ama bu sefer belki senin gibi kayisili olanini mesela ; )

    YanıtlaSil
  6. viva- cildin kolay kolay kurumuyorsa bir dene bence nasıl olsa ucuz :)

    YanıtlaSil
  7. Clean Pedine ben de bayıldım, yüzümü tertemiz yapıyor :)

    YanıtlaSil
  8. sevda- evet mükemmel birşey:)

    YanıtlaSil
  9. Bende aldım.ama kaç kez uygulamaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hergün bence zararlı olabilir, haftada 2 kez civarı peelingler için ideal

      Sil
  10. Ben her gün kullanıyorum mavi olanı ve alırken kullanım şeklini danıştım her gün kullanıma uygun dediler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavi olan peeling değil ama, o her gün kullanılabilir

      Sil