6 Ocak 2013 Pazar

Pastel Mavi Fardan Daha Kötüsü Varsa O Da....

Bebek mavisi farlar aslında makyaj dünyasının istenmeyeni her zaman, sıkılıkla da 80lerdeki korkunç göz makyajlarıyla özdeşleştirilmelerinden dolayı. Mavi tonlarda far çoğu kişi tarafından pek tercih edilmiyor ve özellikle pastel tonları gerçekten taşıması zor. Lacivertleri ise ben gayet beğeniyorum, özellikle smokey makyajlara yakıştırıyorum ruju ve allığı abatmayarak.

resim kaynağı/image credit: imabeautygeek.com

Benim fikrimce mavi fardan çok çok daha kötü bir renk var, o da mavi alt tonlu mor farlar.
Sözüm plum tabir edilen daha kırmızı/kahve alt tonlu morlara değil, soğuk, mavi içeren tonlarına. Bu renk tamam bana hiç ama hiç yakışmıyor ama ben yakışanı da görmedim daha. Bir renk nasıl süren herkesi dayak yemişe çevirir anlamıyorum.
resim kaynağı/photo credit: pinterest

Bu renk bence esmerlere de, sarışınlara da, kızıllara da gitmiyor. Kısacası ne olursa olsun ben bu mordan haz etmiyorum, bu renk makyajı beğenemiyorum. Sıcak alt tonlu (plum) morları kahvelerle koyu göz makyajlarında çok sevsem de bu mavi mor rengi görmek bile istemiyorum.

Sizin bu renk makyajla ilgili yorumlarınızı çok merak ediyorum :) Tıpkı benim bu moru sevmediğim gibi, hiç sevmediğiniz ve kimseye yakıştıramadığınız diğer far renkleri neler?

11 yorum:

  1. Ben de koyu mavi, lacivert ya da griye donuk mavileri begeniyorum. Mor benim de hic tercih etmedigim bir renk goz makyajinda. Zaten ben iddiali renklerle yapilan goz makyajindan hoslanmiyorum. Sari, turuncu, turkuaz, pembe gibi renkleri pek yakistiramiyorum. Hele su gokkusagi makyajina bakamiyorum bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de genelde kahve veya gri tonlarda smokey makyajlardan yanayim, renkleri guzel tasimak zor

      Sil
  2. İlk iki fotoğraf korkunçççç! :D
    Bence de mor çok dikkatli kullanılması gereken bir renk. Ben mor seviyorum, göz makyajında da kalem veya lila tonlarında far kullanıyorum ama hiç koyu mor bir makyaj denemedim. Lacivertle, fümeyle ve siyahla karıştırılarak çok hoş makyajlar yapılabilir diye düşünüyorum. :)
    Bebek mavisi denen renk, bebek eşyaları dışındaki her yerden kaldırılsın bence. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalem olarak ben de seviyorum ama far olarak alisamadim mora :)

      Sil
  3. aynen canım bende buğday tenliyim. bu renklerden kesinlikle uzak duruyorum. çok ucuz bi görüntüsü var. sarışınlara belki dicem ama onlara bile yakışmıyor. bigun yapayım dedim. leke gbi durdu bebek mavisi yüzümde sonra sildim. altın sarısı sürdüm göz kapağıma bide üzerine siyah eyeliner çektim. gözler kömür gbi simsiyah çıktı ortaya harika durdu. o gün bi dha bebek mavisi ve moru asla bi dha sürmemem gerektiğini anladım.mor renkgide mutlaka karıştırarak yapmak lazım.diye düşünüyorum. oda profosyonel birinin elinden olması lazım. bizim yapabilceğimiz bi iş değil yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de tenim buday ve kahve gozluyum, altin tonlu farlarin harika durduguna katiliyorum :)

      Sil
  4. En son fotoğrafta mor gayet hoş gözüküyor bence.
    Ben cart renkleri pek sevmiyorum göz makyajında, cart sarı, pembe farlar. Son derece çirkin ve abartılı duruyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neon pembe de cok feci evet, hic denemedim bile:) sarilarla gunbatimi rengi makyajlar yapanlar var turuncu ve kahve karistirip onlar hos durabiliyor bazen

      Sil
  5. Genelde renkli far kullanan biri olmadığımdan pek renkli farları sevmiyorum ama bu kadar abartılı renkleri hiç ama hiç sevmeyip kullanmıyorumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı renkleri seviyorum ben ama evet abartılı renkleri sürmesi zor geliyor

      Sil
  6. Açık mavinin yumuşak tonları bazı gözlerde gerçekten güzel durabiliyor, fotoğraftaki örnekler gerçekten kötü ama uygulama şekli, göz rengi ve ten rengi uyumuyla güzel örnekler de yakalanabilir gibi geliyor bana. :)

    YanıtlaSil