2 Ocak 2013 Çarşamba

NYX Cinnamon Allık

NYX Cinnamon, allık ailemin son üyelerinden. Yılbaşı günü ulaşan Cherryculture kargom ile kendisini ve NYX'in bir diğer ilginç rengi olan kıpkırmızı Red allığını aldım. Bugün Cinnamon'ı 7-24makyaj için tanıtacağım, Red'in de yazısını en kısa zamanda yayınlarım.



Cinnamon tupturuncu bir allık, bildiğiniz turuncu. Nyx'in diğer allıkları gibi siyah minik plastik bir kapta fırçasız geliyor ve 4 gram.

Bu allık pigmentli allıklardan. Parmağınızı üstüne hafifçe sürdüğünüzde bile bolca renk geliyor, yani rengi alabilmek için allığı kazımaya gerek yok. Bir de neredeyse hiç tozutmuyor, NYX allıkların bu yönünü çok seviyorum zaten, hem yumuşaklar hem de toz toz olmuyorlar fazla.

Kalıcılık derseniz drugstore markalarına göre bence daha iyi, benim yağlı cildimde 5-6 saat bozulmadan kaldı. Daha uzun deneme fırsatım olmadı ama bence bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.


İşte en güzel yanı, rengi. Ben bu rengi greyfurt turuncusu olarak adlandırmak istiyorum, hafif kırmızı alt tonlu koyu bir turuncu. Ne cildi hasta gösterecek kadar sarı, ne de kırmızıya dönüyor. Çok yerinde bir turuncu bence, ve özellikle sarı alt tonlu ciltlerde muhteşem duruyor. İçinde sim, ışıltı olmaması da bence zaten iddialı bir renk olduğundan iyi olmuş.

NYX allıkları Douglas mağazalarından 30 TLye edinebilirsiniz. Cinnamon da bence turuncu allık bakıyorsanız dokusu, rengi, sürümüyle kaçırmamanız gereken bir renk.

9 yorum:

  1. Öncelikle çoook teşekkür ederim sırf benim için bu yazıyı yazmayı öne aldığın için:)

    Sonraaa ise nette baktığım swatchlar hep siyahi tenli bloggerlar üzerindeydi, şükür beyaz ciltte de görebildim ve de ne kadar yakışacağını tahmin edebildim^^

    Must have listeme ilk gördüğüm anda eklemiştim, Allah beni kavuştursun bian önce, sende çok güzel günlerde kullanasın:)

    Sevgiler!
    Aysel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim tenim nc30 civarı, çok beyaz değilim ama beyazda da hafifçe uygulanarak güzel olacağını düşünüyorum zaten pigmentli bir allık :)

      Sil
  2. merhaba cherryculture sitesinden alışveriş yaptıktan sonra gümrükte falan bir aıkıntı oluyor mu ? ben yasaktan sonra henüz cesaret edemedim alışveriş yapmaya ama eğer bir sıkıntı olmuyorsa bu sitesen başlayabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben amerikada yaşıyorum, türkiye gümrüğünde sıkıntı olabilir. ebayden tek alıp satıcıyla pakede kozmetik yazmaması ve gift yazması için anlaşmak en mantıklı yöntem bence. eğer gümrükten geçmezse de ebayden para iadesi alınabiliyor çünkü

      Sil
  3. NYX ürünlerini severek kullaniyorum bence fiyatida ve rünleride.Bu arada tam bir allik hastaligi var bende :)) bunuda merak ettim yakindan test etmeliyim :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişik bir ton, denemelisin bence de:) nyx benim de çok çok sevdiğim bir marka, özellikle de toz ürünleri (far, allık vb.) harika

      Sil
  4. merhabalar, alliktan bagimsiz bir sorum olacakti.
    ben de 1 aydir abd'de yasiyorum. ozellikle buranin kozmetik acisindan cok uygun ve bol secenekli oldugunu bildigimden geldigimden beri alisveris yapmamak icin zor tutuyorum kendimi. sorun su ki burada uygun fiyatli kozmetik siteleri, indirimli parfum alabilecegim siteleri vs bilmiyorum. tek bildigim amazon :( alisveris acisindan onerileriniz olursa memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız merhaba,

      tam bir alışveriş canavarı olarak ben de sık sık online alışveriş yapıyorum. kozmetik için tavsiye edeceğim indirimli siteler cherryculture.com(kargosu 2 hafta kadar sürüyor), allcosmeticswholesale.com (genelde eski koleksiyonlardan satıyorlar), tabii ki ebay ve amazon (ama bunlardan alırken satıcı profillerine ve ürünlerin sahte olup olmadığına dikkat etmek önemli).

      bunun dışında urbandecay.comda sale kısmı ara ara çok ucuz seçenekler içeriyor, blush.com sitesinde de üye olunca 30 dolara 15 indirim gibi bir hediye yolluyorlar bir seferlik ve kargosu hızlı. ben en çok drugstore.com sitesini tercih ediyorum, bir de kardeş beauty.com sitesi var ve tek sepette ikisinden hem high end hem drugstore ürünlerini almak mümkün. kargosu 25 dolar üstüne bedava oluyor ve hemen hemen herşey bu iki sitede stokta oluyor.

      bir de elf'in amerika sitesinde neredeyse sürekli indirim var ve kargo dahil 20 dolara kocaman bir kutu ürün almak mümkün oluyor, fiyatlar genelde 1-2 dolar civarı olduğundan.

      eğer yaşadığın yerde cvs varsa haftalık kataloglarını takip etmeni öneririm, sık sık physicians formula, milani, wetnwild gibi markalarda indirimler yapıyorlar ve 2-3 dolara 10-15 dolarlık ürünler almak mümkün oluyor.

      kore-asya kozmetikleri deneyeyim diyorsan da ben almadım ama sasa.com iyi diyorlar, tabii ebayde de oldukça çok çeşit bb kremler bulmak mümkün.

      Sil
    2. coook yararli bi cevap oldu, hem hizli cevap icin hem de ozenli yazin icin cok tesekkurler. hemen simdi sanal aleme daliyorum :)

      Sil