10 Ocak 2013 Perşembe

Günlük Makyaj Rutinim

Merhabalar, bir süredir yazmayı planladığım makyaj rutinim yazısını sonunda yazıyorum. Aslında çoğu kez bir aldığım ürünü bir daha almadığımdan bu rutinim sürekli değişiyor, ama günlük makyajımda şu sıralar tercih ettiğim ten ve birkaç göz ürünü şu şekilde:

Resimdekilerin çoğu blogumda yazıldı, linklere tıklayıp ayrıntılı yorumları okuyabilirsiniz.


1 nolu Sephora makyaj bazı yazın Sephora indirimden alınmıştı, aynı Essence baz gibi pembe ışıltılı bir yapıda. Ben beğeniyorum, cilde sağlıklı bir ışıltı katıyor ve fondoten altından sırıtmıyor ama makyajın kalıcılığına hiç etkisi yok gibi geliyor.

2 numarada Physicians Formula çift taraflı kapatıcı var. Şu sıra yeşil tarafını kırmızılıklarımın üzerine uygulayarak fondoten öncesi bir baz oluşturuyorum.

3 nolu Revlon Colorstay Whipped Creme hayatımda kullandığım en kapatıcı, kalıcı ve iyi fondoten. Eğer o gün fondoten sürmeyeceksem de yeşil kapatıcıyı atlayıp Skinfood BB kremi sürüyorum.

Daha sonra pudra olarak Physicians Formula ton eşitleyici pudrayı geçiyorum, bu da matlık sağlayıp yüzümün gün içinde parıldamasını azaltıyor. Göz altlarımı bir senedir kullandığım ve bitmek üzere olan Avon kapatıcı paletimle kapatıyorum.

Kontürleme için soğuk tonlu bir renk olan Nyx Taupe favorim. Aydınlatıcı olarak ise Elf'in mini sıvı aydınlatıcılarından yine soğuk bir pembe olan Citrus'ı kullanıyorum fazla bayılarak sürmesem de.

Son olarak kaşlarımı yakın zamanda tanıttığım MUA kaş paleti ile doldurup, kirpiklerime Clinique High Impact rimeli uyguluyorum. Bunun dışında allık, far, ruj vb. ürünlerim güne göre değişiyor.

Bu ürünlerden çok sevdiğim ve tekrar alacaklarım Revlon fondoten ve Skinfood BB krem. Bunun dışında pudra ve kaş kitine de bir kez daha şans verebilirim ileride. Baz zaten artık satışta değil, yeşil kapatıcıda ise değişik çeşitler denemeye niyetim var. Nyx Taupe bitince yaza doğru daha sıcak tonlu bir bronzer edineceğim, aydınlatıcı olarak ise toz ürünler daha çok hoşuma gittiğinden likit bir süre denemem. Clinique maskara bence çok orta karar, para verip de almam ama bir setten çıkarsa kullanabilirim.

Sizin makyaj rutininiz hangi ürünlerden oluşuyor?

2 yorum: