23 Ocak 2013 Çarşamba

Akneye Meyilli Ciltlerde Argan Yağı

Yağlı ve akneye meyilli bir cildim olduğundan cildime yağ sürmek her zaman bana hayatta yapamayacağım, korkunç bir konsept olarak gelmiştir. Hatta uzun yıllar bırakın yağı, zaten yağlı deyip de nemlendirici bile kullanmayan birisi olarak yağ kelimesi geçen ürünleri daima kuru ciltlerle özdeşleştirirdim.

Bugünkü yazımın konusu ise mucizevi argan yağı olacak. Hep saç serumlarında karşımıza çıkan bu yağın cilde de çok iyi geldiği iddialarını okuyup duruyordum. Ben de yağlara karşı önyargımı kırayım dedim ve yaklaşık iki aydır yağlı, akneye meyilli ve problemli cildimde günde 2 kez nemlendirici yerine argan yağı kullanıyorum.



Öncelikle kısaca cilt bakım ürünlerimi görelim. Bu yeni cilt bakım rutinimle tamamen organik ve doğal ürünlere geçiş yapmış bulundum. Kullandığım Acure Organics markası ne yazık ki Türkiye'de yok, ama bu markanın özelliği vegan olması, sülfat, paraben, PEG, petroleum, silicone gibi içeriklerden hiçbirini içermemesi ve gözenekleri tıkamaması.

Nemlendirici adımında gördüğünüz gibi bir krem yerine argan yağı kullanıyorum.


Argan yağını kullandıysanız vıcık vıcık bir yağdan çok kuru bir yağ olduğunu bilirsiniz. Bu yağ da sürünce ağır hissettirmiyor ve kısa sürede cilt tarafından emiliyor, fakat çok az sürmekte yarar var. Ben tüm yüzüme 2 damla kadar alıp yayıyorum. Bu şişeyi bir aydır kullanmama rağmen ne kadar az eksildiği belli.

Sonuç mu ne? Argan yağı gerçekten de işe yarıyor. Benim adet zamanı çıkan hormonal sivilcelerim yine aynen çıktılar, ama bunu dışında cildimin görünümünde gözle görünür bir düzelme oldu. Benim sorunum daha çok sivilceler değil ama özellikle alnımda minik minik kabartılardı ve bu ürünlerden sonra bu kabartılar hiç kalmadılar. Cildim çok daha yumuşak ve aydınlık görünüyor, üstelik argan yağı makyaj altında da yağlanma ve parlama yapmıyor. Gerçi şimdi kış, yazın her gün kullanmak fazla olabilir belki ama bu soğuk aylarda kesinlikle ekstra yağlandırmadı benim yüzümü.

Sonuçta, büyük iltihaplı sivilcelere çözüm olacağını sanmam ama yüzünüzün genelinde minik minik kabartılar varsa ve cildinize dokunduğunuzda alt tabakasını pürüz pürüz hissediyorsanız argan yağı bunu azaltmaya yardım ediyor. 

Argan yağı Türkiye'de nereden güvenilir şekilde alınır, hangisi sahte değildir bilmiyorum ama eminim ki gerçek argan yağı satan yerler vardır. Ben cildimin kafayı yediği ayın 1 haftası dışında çok memnun kaldım bu ürünlerden.

Sizler argan yağını ciltte kullanmayı denediniz mi?

11 yorum:

  1. Aynen senin gibi düşünürdüm bende yağ konusunda birkaç sene önceye kadar :)
    Ben her gece rutin cilt temizlememi, bakımımı yaptıktan sonra argan yağı kullanıyorum ve öyle yatıyorum :)sabah harika,yumuşacık bir yüzle uyanıyorum.
    Aktarlardan çok güzel şişelerde damlatıcılı biraz araştırırlarsa bulup alabilirler arkadaşlarda,bende yakında yazısını yazacaktım :)
    kullandığın ürünleri merak ettim,keşke buralarda da bulabilsek :)
    sevgiler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uftade, evet bu sise de damlaticili ve ziyan olmadan uzunca gidiyor. acure organics urunlerini sevdim, cok cok mukemmel degiller ama iclerinde zararli hicbirsey olmamasi icimi rahatlatiyor ve fiyatlari da ucuk degil. turkiyede uygun fiyatli dogal marka eksigi cok bence bu acidan, olanlar genelde cok pahali

      Sil
  2. ülkemizde de zorah diye bi marka var argan yağı cilt bakım ürünleri satan fiyatları baya pahalı ama etkliymiş denemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eger sertifikasi tamamsa pahali olsa bile azicik miktari yettiginden uzun bir sure gidecektir, benimki 3 ayda ceyregine falan ancak indi gibi

      Sil
  3. türkiye'de satılanların büyük bir çoğunluğu sahte, bir tane sertifikalı görmüştüm sanırım ama o da bir haylı pahalıydı :/ ben de cildim kuruluktan delirmeye başladığında jojoba yağı kürü yapıyorum, şimdi organik bir tane aldım, onu denemeye başlıcam yakında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yaglardan cekiniyorum hemen sivilceye musait bir cildim oldugundan ama jojobayi duymustum, belki arganla baslayip yavastan alisabilirim :) sahtelerin satilmasi kotuymus, dikkatli secmek lazim demek ki :(

      Sil
  4. kittencim son zamanlarda rose hip oil diye birsey duyuyorum makeupalleyden okuyabilirsin herkes hayran. hem sivilce hem kirmizilik hem antiaging icin bir yagmis. sanirim argandan ona gecis yapacagim cok yakinda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok merak ettim, araştırayım hemen :) teşekkürler öneri için :))

      Sil
    2. drugstore.comda biriken 4 dolarımın süresinin dolmak üzere olduğunu görüp aubrey organics markasından aldım rose hip oil, bakalım nasıl çıkacak :)

      Sil
    3. yorumlarini bekliyorum sabirsizlikla :)

      Sil
  5. zorah argan yağı alabilirmiyiz güvenerek fikriniz nedir?

    YanıtlaSil