19 Mayıs 2012 Cumartesi

id bare Minerals Original SPF 15 Fondoten

Mineral makyaj hiç kullanmadığım ve pek de ilgim olmayan makyaj malzemeleri aslında. Bu mineral fondoteni de kardeşim kullanmadığından bana verdi, ben de kullanıp blogumda sizle paylaşmaya karar verdim.



Gördüğünüz gibi oldukça toz yapıda bir ürün, ilk defa toz yapılı bir fondotenle tecrübem oldu bunun sayesinde.  id bare Minerals Türkiye sayfasında özellikleri olarak SPF 15 güneş koruması, kimyasal içermemesi, siyah nokta yapmaması ve yoğun kapatıcılıkta ve kalıcılıkta olması bahsedilmiş. Bir de aynısının matte yapıda olanı var, o da tahminimce daha mat bir duruş veriyordur.

Gelelim benim tecrübelerime. Öncelikle kullanması ilk başta bana zor geldi, bunu belirteyim. Ürün toz toz olduğundan her tarafıma dökülüp uçuştu, benim gibi sadece likit fondotene alışkın birine garip ve zahmetli geldi. Kullandığınız fırçanın büyük önemi var, bunu da tecrübeleyerek gözlemledim, bu tarz toz fondotenlere uygun bir fırça edinmeniz şart.

Sürmeyi başardıktan sonra bir sonraki zorluk da biraz zor yayılması oldu, fondoten süngeriyle sıvı fondoten yaymaktan daha uzun süren bir iş bu. Yine de ince bir katmanda bile şaşırtıcı derecede kapatıcı, gerçekten de gün içinde kalıcı olduğunu gördüm ve belki de en çok hoşuma giden yönü yüzüme verdiği ışıltı oldu. Kesinlikle bir pudra kadar mat durmuyor, ama yüze pırıl pırıl gözükmeyen, çok sağlıklı bir ışıltı katıyor, en azından bana kattı :)

Bir diğer güzel özelliği de çok az bir miktarın yoğun kapatıcılığa yetmesi, bir kavanoz size uzun süre gidecektir. Fiyatına internetten baktığımda 93 TL gibi bir rakam gördüm, ben kendim alsam ilk deneme için bu kadar para vermezdim ama kardeşim sayesinde deneme şansı bulmam iyi oldu.

Sonuç olarak, fiyatı biraz pahalı olsa da hemencecik bitecek bir ürün değil, uzun süre dayanır. Herkese göre olmadığı da bir gerçek çünkü kullanmaya alışmak ve doğru tekniği bulmak biraz zaman alıyor. Bir de yağlı cildimde bile zor yayıldığından kuru ciltlere pek uygun olmadığını düşünüyorum. Eğer cildiniz yağlıysa ve değişik bir fondoten arayışındaysanız en azından eczenede bir göz atabilirsiniz :) Bana kullanması zor geldiğinden likit Neutrogena fondotenimin yerini alamaz ama fena bir ürün de değil.


2 yorum:

  1. ben de cok merak ediyorum bu tarz ürünleri kapatıcılğı konusunda şaşırtıcı toz ya kapatmaz diye düşünüyordum hep. EM ın deneme kitlerinden bulursam eğer deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. eeee türkiyede satılırsa 93 lira olur tabi fiyatı.nasılsa herşeyi pahalı almaya alıştık biz.bir ara çilekte 30-40 liraya satılırdı bu fondötenler.hatta bazı renkleri dahada ucuza

    YanıtlaSil