3 Nisan 2012 Salı

Yves Rocher Pure System

Bugün Yves Rocher'da bu serinin indirime girdiğini görür görmez bir aydan fazladır kullandığım Pure System serisini tanıtmaya karar verdim.

Akne ve siyah noktalarla vedalaşın! sloganıyla tanıtılan bu seriyi Yves Rocher'a girdiğimde yeni çıkmış, deneyeyim bari diyerek almıştım. Seride temizleyici, tonik, maske ve bakım kremi var. Ben maske hariç diğer üç ürünü aldım, evde dolu maske var diye maskeyi almadım.




Temizleyici ve tonik şu an indirimde 16.90TL, bakım kremi ise 20.90 TL olduğundan aslında uygun fiyatlı bir seri. Hem içeriğinde paraben olmaması dolayısıyla, hem daha bir doğal geldiğinden, hem de Yves Rocher her zaman uğradığım bir mağaza olduğundan bu seriyi sevip bununla devam etmeyi çok istemiştim ama olmadı.

Temizleyicisi ince ince tanecikli peeling şeklinde ki bence günde 2 kere uygulamak için fazla tanecikli, her gün 2 kez peeling yapmak gibi oluyor. Kokusu başlarda bana çok garip geldi (kötü değil kesinlikle ama garip), sonradan alıştım ve hatta sever oldum. Peeling olarak güzel bence ama dediğim gibi günlük temizleyici olarak kullanılması aklıma yatmıyor.


Tonik bildiğimiz sıvı kıvamda değil şeffaf bir jel kıvamında, bunu da sevip sevmediğime karar veremedim. Ben yüzümü tonikle sildiğimde pamukta cildimin temizlendiğinin kanıtını görmeyi seviyorum ama bu tonik losyon gibi ciltte emiliyor, yine de ilginçtir ki kesinlikle yağlı bir his falan bırakmadı.


Bakım kremi ise nemlendirici havasında, ama hemencecik emilen ve vıcık vıcık olmayan hafiflikte. Gündüz makyaj altına, gece ise yatmadan önce kullanıyorum.

Genel yorumum ise şu: Her gün 2 kere peeling temizleyicinin yanaklarımdaki kırmızı lekeleri artırdığını düşünüyorum. Tonik ve krem ise gerçekten cildimdeki aşırı yağlanma ve gün içinde parıl parıl parlama sorunumu azalttı. Makyajım artık çok daha uzun süre mat kalabiliyor, üstelik krem sayesinde en soğuk havalarda bile cildimde kuruma/pullanma olmadı.

Bu seri bana uygun çıkmadı ama vaadlerinden matlaştırma ve fazla yağı dengeleme işlerini layığıyla yerine getiriyor. Güzel yanı ise toniğin alkolsüz, bakım kreminin ise nemlendirici gibi olması. Kısacası hassas ve salisilik asitli ürünlerden çabuk etkilenen bir cildiniz varsa, fazla akne/siyah nokta sorununuz yok ama arada çıkan tek tükü engellemek amacındaysanız, cildinizdeki yağlanma ve parlamayı dengelemek istiyorsanız ve cilt bakım rutininize tonlarca para dökmeyi sevmiyorsanız bu seriyi deneyebilirsiniz. Cildiniz daha problemliyse bu ürünler yeterli gelmeyebilir.

8 yorum:

  1. dediğin gibi hassas bir cildim var benım
    tonıgım de bıtmıstı almayı dusunuyorum
    saol tam da bugun bakmıstım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim beklentimi karşılamadı ama umarım işine yarar, aslında seri güzel ama hedef kitlesini yanlış buldum

      Sil
  2. çok merak ediyordum okuduğum iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  3. şimdiye kadar pek çok cilt bakım ürünü kullandım. dermotogların önerdiği markalar da vardı aralarında fakat; pek faydalarını göremedim. hatta peelingler yüzümü çizercesine sert geldi ve salistik asit içeren losyonlar kırazıklıklara ve küçük küçük yanmalara sebep oldu. Bu seri bambaşka, elimdeki diğer bakım ürünlerini çöpe atttım. peelingi, maskesi, toniği ve losyonunu kullanıyorum. İlk kullanımdan itibaren farkı görüyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her cilt tipine gore urunler degisiyor, bence de fena bir seri degildi bu

      Sil
  4. bende seveceğimi umarak siparişimi verdim yorumları okurken size denk geldim ben sadece tonik ve maskesını aldım bakalım yorumlaım nasıl olacak:) tesekkurler guzel yazınız ıcın

    YanıtlaSil