5 Şubat 2012 Pazar

Online Alışverişte Bir İyi Bir Kötü: Limango ve Vimjo

Önce iyi olanı yazayım. Daha önce Markafoni, Limango, Trendyol ve Morhipo'nun hepsinden alışveriş yaptım ve büyük bir sorunla karşılaşmamıştım, ta ki Limango'daki bir kampanyadan çizme sipariş edene kadar.

Çizmeler okul adresime geldi ve ben de eve taşımaya üşenip orada bıraktım onları, hatta sağ tekini deneyip arkadaşlarıma da gösterdim falan, çok rahat ve güzellerdi.

Sonra bitirme sunumumun olduğu gün o çizmelere güvendim ve Converse ile evden çıktım, nasılsa okulda onlar var, sunumdan önce giyerim diye. Bir giydim ki sol tekinin tabanına kocaman bir çivi çakılı ve çıkması imkansız, iyi ki ayağıma saplanmadan hissettim çiviyi.

Hemen Limango'yu aradım ve müşteri hizmetleri çok ilgili davrandı. Almamın üstünden 1 aydan fazla geçmiş olsa da, faturası, kutusu, hiçbirşeyi olmasa da hemen çizmeyi geri yollattılar ve iade yapılacağını söylediler. Sonra maille firmanın aynı çizmenin sağlamını ve yanında bir hediye çizme daha göndereceği söylendi bana ve gerçekten de ikisi de benim iade ettiğim çifti göndermemden 1 hafta sonra elime geçecekti, kar olduğundan ben kargoyu almakta oyalandım. Bu bir haftalık süreçte sürekli maille her aşamada bilgilendirildim ve sorunum çok hızlı halledildi, bu nedenle Limango kesinlikle online alışveriş için tavsiye edeceklerimde başı çekiyor.

Dün kargomu aldım, bunlar da çizmelerim. İlki gazete desenli ve benim aldığım, ikinci çift hediye edilen çizme, ikisi de tam diz kapağında bitiyor.






Sona da kötü olanı yazayım: VİMJO.

Bir süredir cilt bakım ürünlerimi online eczane sitelerinden alıyorum, hem indirimde yakalamak rahat oluyor hem de bol marka çeşitliliği bulabiliyorum. Dermalogica kitimdeki ürünlerden biri bitmeye yüz tutunca Vimjo'dan sipariş vermeye karar verdim. Beni kandıran şey 1-3 gün arası kargoya veriliyor ibaresiydi.

Bildiğiniz gibi Dermalogica ürünleri TRde çok pahalı, benim istediğim şey de yaklaşık 130 TL fiyatlıydı, ucuz da değildi hani. Yanına bir iki renkli maskara da ekleyip satın ala bastım, ama kapıda ödeme seçmiştim iyi ki. Çünkü 1-3 gün arası diyen bu site tam 18 gün boyunca ürünlerin tedarikte olduğunu iddia etti. Mail attım, kesinlikle cevap vermediler. En son telefonla müşteri hizmetlerini aradım ve verdikleri cevap Dermalogica'nın halen tedarikte olduğuydu. Ben de bir güzel iptal ettim siparişimi ve bir daha da asla Vimjo'dan alışveriş yapmam, 2-3 ay sabırla bekleriz demiyorsanız size de tavsiye etmem.

Siz bu sitelerden online alışveriş yaptınız mı?

10 yorum:

  1. vimjo bana da aynı şeyi yapmıştı hatta blogumda da yazmıştım ne maillere donuyorlar ne de hatalarını kabul ediyorlar.

    burada yazım http://kozmetikdeneyimleri.blogspot.com/2012/01/vimjo-alsveris-husran.html

    YanıtlaSil
  2. hemen okuyacağım, ben de sinir oldum çok ama tek tesellim sonradan alacağım ürünü almamaya karar verdim ve param cebimde kalmış oldu

    YanıtlaSil
  3. Ben ikisinden de yapmadim cnm ama bilgi icin cok saol:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman vimjodan kaçın, gerçekten berbat bir site:)

      Sil
  4. Demekki yalnız değilmişim.Vimjo dan bende alışveriş yaptım ve sonu hüsran 3gün sonra kargom gelmeyince iptal ettirdim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi etmişsin ben meşgul bir zamanıma denk geldiğinden 15 gün falan pek takip edemedim, 18. gün iptal ettirdim artık:)

      Sil
  5. Vimjodan da şikayet etmeyen yok gibi :(
    Çizmeler de çok güzelmiş, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vimjo şaka gibi bir site, çizmeler için çok teşekkürler:)

      Sil