23 Kasım 2014 Pazar

Eylül-Ekim-Kasım Ayları Bitenler - 28

Yine bitenlerin koca bir torba olmasını bekledikten sonra biriktirip yazıyorum. Son 3 ayda neler bitmiş, neleri sevmişim, neleri beğenmemişim öğrenmek için okumaya devam ediyoruz :)





1) Estee Lauder Double Wear Fondoten: Oldukça beğendim. Çok yüksek kapatıcı, son derece kalıcı ve kusurları çok iyi saklayan bir fondoten. Eksileri fiyatı ve iyi nemlendirilmemiş ciltte maske gibi durması. Yağlı ve kusurlu ciltlere öneririm, diğer ciltler için bu kadar ağır bir fondotene gerek yok.

2) WetnWild Coverall Fondoten: Çok uygun fiyatlı (indirimde 10 TLye almışlığım var), kapatıcılığı yüksek, yağlı ciltte parlama yapmayan ve kalıcı, kısacası harika bir fondoten. Yedeğini aldım bile, bu fiyatıyla kusurlu ve yağlı ciltler sakın kaçırmasın. Biraz çabuk bitiyor, bereketli değil ve ağzından akıtma yapabiliyor fakat o kadarını da hoş görüyorum :)

3) Nars Light Reflecting Powder: Bu pudrayı kelimelere sığdırmak zor. İncecik ama cildi kusursuz ve ipeksi yapan, fondoteni güzel sabitleyen muhteşem bir pudra. Tabii asıl amacı yağ emmek değil o yüzden çok yağlı cildiniz varsa yağı iyi kontrol eden bir fondotenle kullanmanız gerekir benim gibi. Ben loose olanı almıştım, tabii ki her kullanışta bir kısmı etrafa dağıldı ve kirlilik yarattı, ama sıkıştırılmış olana da üst yüzeyi taşlaşıyor diyorlar. Fiyatından dolayı hemen almam ama ileride mutlaka tekrar kullanacağım. 

4) Oriflame Click It Yeşil Maskara: Bahsetmeye bile değmeyecek bir üründü, çöpe gidiyor. Tek değişik yani haki yeşili olmasıydı ama rengini de verdi diyemem.

5) Elf Maximum Coverage Concealer. Hem gözaltı hem de yüz kusurlarını mükemmel saklayan, kalıcı ve kalıp gibi durmayan bir kapatıcıydı. Keşke TRde satılsa.

6) Kiko Gloss Pencil: Ben hayatımda bunun kadar macun gibi, dudağa sürüldüğü an iki dudak arası uzayıp toplaşan bir ürün görmedim. Doğru çöpe, aman diyeyim.

7) Maybelline Great Lash Lots of Lashes Mascara: Çok beğendim, kirpiklerimi simsiyah, upuzun ve dolgun yaparken hiç yapıştırmadı. Diğer maskaralara göre çabuk kuruduğundan üzüldüm, yine bu seri TRde olsa kesin alırdım.

8) Avon Clearskin Akne Jeli: Fena değildi bence ama süngerli ucunu hijyenik bulmadığımdan bir daha almam.

9) Oriflame Pure Nature Çay Ağacı Özlü Temizleyici: Akşam makyajımı yıkarken ve sabah kalkınca severek kullandım. Hafif, zararsız, ciltteki yağı kurutmadan temizleyen bir ürün. Tekrar alabilirim.

10) St.Ives Apricot Cleanser: St.Ives kayısılı ürünleri ne kadar sevdiğimi bir önceki bitenler yazımda anlattım. Bu da stoğumdan bir biten daha.

11) Avon Göz Makyajı Temizleme Pedleri: Ben bunlar olmadan yaşayamam. Nokta. Ayrıntı için bir önceki bitenler yazıma ışınlanın.  Evde annem ve kardeşimi de bunlara bağımlı yaptım :)

12) Not Your Mother's Rise&Shine Parlaklık Spreyi: Saçımı aşırı yapıştırıp yağlandırdığından çöpe gidiyor.

12) Lee Stafford Kuru Şampuan: Favori kuru şampuanım, Batiste'den bile iyi. Yenisi açıldı.

13) Mario Badescu Creamide Eye Gel: Hiçbir işe yaramayan bir göz kremi. Ne nemlendirdi ne başka işe yaradı. Çöpe.

14) Organique Beyaz ve Yeşil Çaylı Body Peeling: Kokusuna, yapısına, taneciklerine, temizlemesine aşık oldum. Pahalı (40-50 TL arasına aldım sanırım) ama tekrar alınacak kesin. Bir de çabuk bitmese keşke...

15) Parmex Aseton

16) 8x4 Hollywood Deodorant: Bu marka deodorantlardan çok memnunum genelde.

17) Avon Be Spontaneous Parfüm: Bakkala vb. giderken kullandım :) Sevdiğim bir koku olmadı.

18) Syoss Parlaklık Şampuanı: 2. şişemdi bu çeşitten. Ben memnun kaldım, daha önceki bitenler yazılarımda da var.

19) Watsons Argan Yağlı Saç Maskesi: Bu efsane maskelerden benim saçıma en iyi biralısı geliyor. Bu da fena değildi ama tekrar almayı düşünmüyorum.

Bu yazımda ya çok beğenip tekrar tekrar kullanacağım favorilerim ya da hiç beğenmediğim ve çöpe gönderdiğim ürünler olmuş genelde. Siz hangilerini kullandınız, memnun kaldınız?


6 yorum:

  1. aa makyaj temizleme pedlerini ilk defa gördüm o kadar avon alırım nasıl kaçmış benden:)) tavsiyenle deneyeceğim tatlım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. E.l.f Concealerı cok merak ettim. alacaklarım arasına da ekledim:)

    YanıtlaSil
  3. Gayet başarılı bir çalışma olmuş, yeni yıla girene kadar mümkün olduğunca eldekileri tüketmeli...
    ELF Concealeri çok merak ettim, TR'ye gelmiyor, sen bari getirseydin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de artık dermablendi concealer olarak kullanıyorum, oldukça memnunum cilt için. tabii göz altına olmuyor

      Sil