12 Şubat 2014 Çarşamba

Avene Cleanance Cilt Bakım Serisi

Not: Uzunca süredir açıklayamadığım Benefit çekilişimin sonuçları bu pazar açıklanacak. Bekleme için çok özür dilerim fakat işimin yoğunluğundan dolayı hafta içleri sadece işe vakit buluyorum.

Avene Cleanance, genelde çok övülen ve benim büyük umutlar bağlayarak aldığım bir seriydi. Yazmak içim tüm ürünlerin bitmesini bekledim ve artık bu seriyle ilgili neler düşünüyorum öğrenebilirsiniz.



Seriden edindiğim üçlü Cleanance Gel temizleyici, Lotion tonik ve Cleanance K akne jeli oldu. Fiyat olarak 3üne 80-90 tl arası ödemiştim. Yaklaşık 3 ay boyunca her gün kullandığım düşünülürse bence fena değil ekonomik açıdan.

Ne yazık ki Avene beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ürünleri de ambalajlarını da beğenmedim, benim için vasatın üzerinde değiller. 

Öncelikle Cleanance Gel Soapless Cleanser ile başlayalım. Seriden tek fena olmayan ürün buydu. Güzel temizleyen, kuruma yapmayan, yağlı ciltleri arındıran ve ferah bırakan gayet düzgün bir jel. Tekrar alacağım derecede bir özelliği yok, bunu belirteyim ama akne problemi için değil de sadece yağlı-karma bir cilde uygun, işini yapan bir temizleyici isterseniz bu ürün sizi memnun edecektir.

Cleanance Lotion-Toner tek kelimeyle berbat! Neden derseniz, ürün aslında orta karar bir tonik. Yağlanmayı önlemeye ve yüzümü daha uzun süre mat tutmaya yardımcı olmadı fakat temizleyiciden arta kalan kiri de almıyor değil. Sorun uyduruk ötesi ambalajı. Çift faz olduğundan her kullanımda çalkalamanız gereken bu toniğin ambalajı öyle kötü ki, alt fazdaki pudramsı beyazlıklar kendi kendine ağız kısmından dışarı taşıyor ve şişe kireç topçukları gibi beyaz artıklarla kaplanıyor. 

Cleanance K Creme-Gel ise her akşam sürülen, aknelere karşı savaşan bir krem. Ürünün üzerinde uyarıldığı gibi gerçekten de ilk sürüldüğünde sanki iğnelerle biri suratınıza saldırmışçasına bir yanma ve kaşınma yapıyor, ki hassas olmayan bir cildim var. Pek işe de yaramadı açıkçası, aknelere karşı ben bir etki görmedim. Ha cildimi kurutmadı bu rahatsızlığa rağmen, hakkını vereyim.

Sonuca gelirsem, temizleyici jel hariç ikiliyi hiç ama hiç sevmedim. Belki de beklentimi yüksek tutmuşum ama Cleanance serisini ne tekrar alırım ne de akne problemi yaşayan ciltlere öneririm. Yağlı ciltler için temizleyici fena değildi, tonik ve kremi ise tavsiye etmiyorum.

Cilt bakım ürünlerinin her ciltte etkisinin farklı olduğunu unutmayarak, siz bu seriyi kullandınız mı? Cilt tipiniz neydi ve memnun kaldınız mı?

4 yorum:

  1. Krem haric jel ve tonigi kullanip memnun kalmistim, bazi urunler ortak olarak begenilse de bazilari cok goreceli oluyor ve ne yazi ki begenilmiyor, benim de herkes tarafindan begenilen ama benim cildime yaramayan iyi anlasamadigimiz urunlerim var, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim cildimle anlaşamadı bu seri ne yazık ki :/

      Sil