11 Ağustos 2013 Pazar

Yaz Bitmeden: En Kolay Saç Modeli

Hayır. örgü değil :)


 Photo credit: Pinterest

Benim yazın tek yaptığım saç modeli diyebilirim bunun için, hem çok basit hem mükemmel duruyor özellikle de omuz hizasından uzun saçlarda.

Yıkadıktan sonra saçlarınızı %80 kadar kurutun. Ya hazır satılanlardan ya da aşağıda tarifini vereceğim tuzlu spreyi saçlarınıza sıkın ve tüm saçınızı arkadan normal bir örgü yapın. 

Sabah saçlarınız açtığınızda taramak yerine tepe kısımlarını fırçayla yatıştırın ve uçlarını sadece parmaklarınızla ayırın. Sanki plajda uzun süre kalmışsınız gibi muhteşem dalgalara kavuşacaksınız, hem de ısı kullanmadan. Saçınız zaten dalgalıysa bu dalgalar 3-4 gün kadar dayanıyor, daha düz saçlarınız varsa da 2 gün kadar gidecektir. Hatta her gece tekrar örüp yatarsanız dayanıklılığını artırabilirsiniz.


Photo credit: Pinterest

Tarife geçersek, boş spreyli bir şişede su, bir çay kaşığı tuz, saçınıza ışıltı ve yumuşaklık katması için yarım çay kaşığı hindistancevizi yağı ve dalgaların daha şekilli ve kalıcı olması için azıcık saç jölesi ekleyin. Jöle ve hindistancevizi yağı eklemeseniz de olur :) Hepsini iyice karıştırıp çalkalayın ve saçınıza sıkın, çok basit.

Siz denizden çıkmış gibi görünen dalgaları seviyor musunuz?

4 yorum:

  1. Saclarim cok karistigi icin her aksam ormek zorunda kaliyorum ve actigimda dalgalaniyor. Bir de bu yontemi deneyecgim bakalim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuz ekleyince daha kalıcı, sert ama şekilli dalgalar oluyor :)

      Sil
  2. Benim saçım normalde dalgalı ama balböceğinin dediği gibi karıştığı için akşam krem sürüp örüyorum sabahta saçımı açıp uçlarını saç tebeşiri ile soft renklere boyuyorum güzel oluyor.Ancak hala elektriklenmeye karşı bi ürün bulamadım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben argan yağı serumlarını öneririm elektriklenme için, avonunki mesela bende işe yaramıştı

      Sil