9 Mayıs 2013 Perşembe

Yüz Temizleme Fırçaları

Clarisonic'le başlayan pilli yüz temizleme fırçaları akımı Türkiye'de fazla yayılmasa da dünyada pek çok marka tarafından takip edildi. Şimdi Neutrogena, Olay gibi pek çok büyük cilt bakım markası bu tarz fırçaları müşterilerine sunuyor. Bunun dışında klasik, saplı fırçalar da var tabii yani çeşit çok.


Ben şahsen bu fırçaların aşırı fark yarattığına inanmıyorum. Youtube'da her videoda gurular ayılıp bayılsa da, temizleyicinizi fazla köpürtmek ve belki her gün yüzeysel bir peeling yapmak dışında çok da bir artılarını göremedim, bu nedenle de 100 dolarlar bayılıp Clarisonic almadım, fakat ucuz versiyonlarını da denemiyor değilim. Yukarıda bendeki 3 yüz temizleme fırçasını görebilirsiniz.

Bunlardan sol alt köşedeki pilsiz, normal fırça Body Shop'tan alındı. Kılları çok sert olduğundan sevemedim, birkaç kez kullanıldı ve köşede duruyor öylece.

Onun üstündeki Clarisonic benzeri fırça Olay Pro-X markalı. Bunu bir süre düzenli kullandım ama çok sevmedim şahsen, hem üşeniyorum her gece bunu kullanmaya hem de öyle mucizeler görmedim yüzümde ama güzel bir fırça, arada heveslenip kullanıyorum.

En sondaki mavi saplı olan ise yine Olay'den, yeni çıkmış bir ürün. Olay Fresh Effects serisinden bu fırça gerçekten aralarında her gün kullandığım ve en çok sevdiğim. Üçgen şekli burun kenarlarıma bile rahatlıkla ulaşırken ucu fırça gibi değil de, fenomen L'oreal Cleanpad gibi plastik olduğundan çok sevdim, elimden düşürmüyorum diyebilirim.

Olay Fresh Effects'i yurtdışından alabiliyorsanız tavsiye derim, ama değilse L'oreal Perfect Clean serisinden bir temizleyici kapın ve Cleanpad'ini kullanın, aralarında en hesaplı ve etkilisi o olmalı :)

4 yorum:

  1. bir markanın vardı DDF miydi cilt bakımında kullanmışlardı ben de çok beğenmiştim ama çok pahalı bi kendime gelebilsem hemen edinmek isterim o kadar yumuşak ve güzel temizliyordu ki gücü olana tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ddfnin de var ama pahalı diye almadım, belki bir indirimde yakalarsam bakarım :)

      Sil
  2. Bende böyle birşey denemek istiyorum fiyatları nasıl?
    bloğuma beklerimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurtdışından getirtilince 20 dolardan 100e kadar değişik seçenekler var, tchiboda da sanırım satılıyordu bu tarz birşey

      Sil