8 Mayıs 2013 Çarşamba

Seyahat/Pratik Makyaj Paletim

Bazı insanlarda olan depotting, yani makyaj malzemelerini ambalajlarından çıkarıp mıknatıslı palete yerleştirme sevdası bende yok, aksine pek hoşuma gitmiyor böyle paletler. Ama herşeyi kalın kalın ambalajıyla taşımak da bazen pratik olmuyor. Abone olduğum aylık kutulardan birinden bu tarz mini bir mıknatıslı palet çıkınca, ben de bu paleti seyahat için veya çantaya atıp çıkmalık durumlar için doldurayım dedim.



Avuç içinden birazcık büyük bu paletin taban kısmı manyetik olduğundan palete yerleştirilmek için satılan pek çok marka far ve ruj tabana yapışıyor. Aynası olması da artı bence, yanınızda ayrıca ayna gezdirmeye gerek kalmıyor.


Ben paletimi 6 adet far ve 3 adet rujla doldurdum, minik bir palet olduğundan allık, kapatıcı vb koymaya yeltenmedim. Paletin içindeki doğal tonlarda farlarla nude bir makyaj, koyu siyahla da smokey makyaj yapabiliyorum ve turkuaz renkle de makyajıma biraz renk katabiliyorum. Rujlarda ise pembe, turuncu ve nude olarak 3 değişik rengim var, kırmızı ruj zaten sevmediğimde bu üçü yetiyor.


Rujlar Mac'ten Viva Glam Nicki 1, Hayley Williams koleksiyonundan Sounds Like Noise ve Viva Glam Gaga 2. Bunları bu şekilde sample olarak edindim, eğer bitirirsem ve beğenirsem tam boylarından da alabilirim. Farlarda bol ışıltılı Urban Decay Maui Wovie'nin yanı sıra Coastal Scents ve Yaby marka, aylık kutulardan gelen farlar var. 

Şimdilik bu palet benim acil bir makyaj ihtiyacımı karşılıyor, çantama atıp çıkabiliyorum. Seyahat için de ideal olduğunu düşünüyorum, özellikle kısa süreli birkaç günlük bir yolculukta kesinlikle yanıma almayı tercih ederim.

Siz bu tarz karışık paletler oluşturmayı seviyor musunuz?

7 yorum:

  1. Aynali oluşu gercekten guzel, Bizdede boş paletler satİliyor ama aynali olanını hiç görmedim, cok pratik olmus tam seyahatlik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kısa süreli seyahatler için güzel, pek sevmezdim palet işini ama daha büyüğüne de bakacağım, pratik oluyormuş

      Sil
  2. Çook mantıklı çok güzel olmuş aynalı büyüklüğü de iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz minik ama kısa süreler için yeter de artar

      Sil
  3. Sounds Like Noise Türkiye'ye gelse de hemen alsam dediğim bir ruj, umarım gelir... :( Palet çok kullanışlı görünüyor gerçekten, sanırım ebay'de de uygun fiyat ile bulmak uygun bu şekilde paletleri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. morange var bende diye tam boy almak istemedim, şu sıralar pembe ruj modundayım :) ama çok güzel ve canlı bir turuncu, gelirse kaçırma

      Sil