10 Aralık 2012 Pazartesi

Too Faced Shadow Insurance Far Bazı

Far bazlarında genelde herkesin dilinden düşürmediği iki seçenek var: Urban Decay Primer Potion ve Too Faced Shadow Insurance. İkisi de bende var, aldığım setlerden mini boylarından çıkıp duruyor ama kullanmadan önce elimdeki hiç işe yaramayan ve tekrar almayacağım Elf far bazının bitmesini bekledim.

Şu anda Shadow Insurance'ın mini boyunu kullanmaktayım. Bu bazı o kadar beğendim ki elimdeki diğer bazlar bitince tam boyunu kesin alacağım gibi.



Benim göz makyajında en büyük sorunum kalıcılık. Gözkapaklarım yağlı olduğundan en kaliteli farlar bile 3-4 saatçik kalmıyor gözümde. Bu yüzden aldığım bazın farın kalıcılığını artırması benim için çok önemli.

Shadow Insurance bu konuda beni hayal kırıklığına uğratmadı. Uyduruk farlar bile 12 saat gözümde hiç çizgilenmeden, sadece hafifçe solarak kalmayı başardılar bu bazla. Bazın kendisi ten rengi ve krem kıvamlı, minicik bir damla alıp gözkapağınıza yaymanız yetiyor. Hem üstüne sürülen farı belirginleştirip rengini öne çıkarıyor hem de kalıcılığını dağlar kadar artırıyor.

Tek olumsuz yanı üstüne sürülen farın dağıtılıp karıştırılmasını biraz zorlaştırması. O kadarı da kadı kızında da olur diyor ve bu bazı tüm yağlı gözkapaklı, farının kalıcılığını artırmak isteyenlere tavsiye ediyorum.

Too Faced Shadow Insurance bazın tam boyunu(10 ml) Sephora'larda sanırım 36 TLye bulabilirsiniz.

Bu bazı bitirince bir de UDPP kullanacak ve ikisini karşılaştıracağım ileriki aylarda, bakalım UDPP bundan çok gözüme girecek mi?

Sizin farınızın kalıcılığını artırmak için kullandığınız favori bazınız hangisi?

8 yorum:

  1. ben far bazı olarak mac painterly paint pot kullanıyorum, ama benim paint pot'umda kuruma vs. gibi bir sorun mu var bilmiyorum, üstüne sürdüğüm farı dağıtamamak gibi bir sorunla karşılaşıyorum. o yüzden alternatif bir far bazı arıyorum. bu ürünün üzerine sürülen far kalıcı oluyor demişsin, ama uygulama esnasında üstüne farı sürerken kolay sürülüyor mu onu bilmeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazmıştım yazıda, dağıtmayı biraz zorlaştırıyor bu da ama öyle çok da değil. yine de çıplak göze sürmekle bunun üstüne sürmek arasında fark oluyor, çıplak gözde renk daha kolay dağılırken bunun üstünde biraz çaba gerektiriyor

      Sil
  2. biraz saçma bir soru olmuş galiba :) aslında daha çok paint pot ile kıyaslama amaçlı bir soruydu benimki, çünkü elimdeki paint pot'un üzerine normal far uygulamaya kalktığımda dağıtmak imkansız oluyor, smokey eyes yapmak isterken dayak yemiş gibi olduğumu, makyajı silip en baştan yaptığımı bilirim bu yüzden :)) bu ürünü denemek lazım öyleyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paint pot denemedim ama bazlarin sorunu bu sanirim :) bunda daha az galiba, ben dagitirken asiri zorlanmiyorum cok yapiskan ve kati bir yapisi olmadigindan. bir de incecik bir tabaka surmek lazim

      Sil
  3. merhaba, acaba bu far bazını sadece göz kapağımızın üstüne süreceğiz dimi. Yani concealerdan sonra? concealer gibi gözümüzün etrafında C harfi çizip sürmeyeceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gözkapağım ve kaş kemiğime sürüyorum, göz altına getirmiyorum sürerken. önce kapatıcı sürüp bunu fardan hemen önce kullanıyorum

      Sil
  4. ben de yazısını bugün yazdım bunun ve çok memnun kaldım.. sanırım sürekli alacağım bir olacak ileride..

    YanıtlaSil