23 Aralık 2012 Pazar

Hayatımın Fondotenini Buldum: Revlon Colorstay Whipped Creme Foundation

Benim gibi yağlı, akneye meyilli, yüksek kapatıcılığa ihtiyaç duyan bir cildiniz varsa büyük ihtimalle fondoten sizin için de makyajın en önemli adımı. Hem kapatıcı, hem sivilcelenme yapmayan, hem de yağlı ciltte parıldamayıp kalıcı olan bir fondoten bulmak çok zor olabiliyor ne yazık ki.

Daha önce çok beğendiğim iki fondoten oldu: Neutrogena ve Essence'dan. Ama Revlon'dan denediğim bu fondoten ikisinin de pabucunu dama attı.




Makeupalley yorumlarına bakarsanız bu fondoteni seven çoğunluk HG fondoteni olduğunu söylemiş. Gerçekten de size uygunsa hayatınızın fondoteni olacak, ama değilse de hiç sevmeyeceğiniz bir ürün.


Kıvamı ne köpük, ne de aşırı sıvı. Daha çok kalın bir kremsi yapıda. Öyle rahatsız edici bir koku alamadım ben, ambalajı ise bence şık ama pompalı olmaması bazılarının hoşuna gitmeyecektir. Ben fırçamı içine daldırıp biraz ürün aldıktan sonra yüzüme yayıyorum. Kıvamı sebebiyle en uygunu stipple fırçalar bence, sünger için fazla katı kıvamlı. 24 saat kalıcı deniliyor, denemedim ama yapyağlı cildimde 12 saat kadar kaldı ve hiç bozulmadı.


Bitişi tamamen mat değil, bu nedenle üzerine ince bir tabaka pudra geçip matlaştırmak gerekebiliyor. Çok yoğun ve kremsi olduğundan kapatıcılığı bugüne kadar kullandığım fondotenlerin arasında en fazla olanı. 


Bu da yayılmış hali, fazla belli olmasa da elimdeki damarları tamamen kapattığını görebilirsiniz. Bu kadar kapatıcı olmasına rağmen maskeleşmeyen bir fondoten olması da artı puan.

Bence kötü yönü ise hiçbir zaman tamamen kurumayıp heryere bulaşması. Sürekli elinizi yüzünüze götürüyorsanız bu sizi rahatsız edecektir. Üstüne geçilen pudra bunu azaltsa da yine de bulaşan bir yapısının olduğu akılda olmalı.

Sonuçta bu fondoteni o kadar beğendim ki bir daha başka bir tane denemek bile istemiyorum. Eğer çok yoğun kapatıcı ama doğal duran, son derece kalıcı ve parlama yapmayan bir fondoten arıyorsanız aradığınız bence bu. Sorunsuz bir cildiniz varsa ve ince birşey istiyorsanız bu size hiç uygun değil ne yazık ki.

Revlon maalesef Türkiye'de satılmıyor, ama yurtdışından alma imkanınız varsa pahalı markalara tonlarca para dökmek yerine 14 dolar civarına satılan bu kavanoza bir şans verin. Sorunlu bir cildiniz varsa deneyeceğiniz en iyi fondotenlerden biri olacağını söyleyebilirim.

9 yorum:

  1. burada satılmaması kötü tabi deneyemiyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün deneme imkanın olursa tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Kapatıcılığı ve duruşu harika! ben de denemek isterdim. Bir fırsat bulursam, aklımda olsun. Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde biraz ağır ama kapatıcılık isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir fondoten :)

      Sil
  3. Merhaba US ziyaretimden Tr ye donerken birsuru revlon stokladım ve blogumda satıyorum. TR den almak isteyenler bloguma bakabilir. Banada beklerim:)

    http://makeupbybgm.blogspot.com/2012/12/satyorum-revlon.html

    YanıtlaSil
  4. çok merak ettim ebayden bakacağım en kısa zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir ürün, elimdekiler bitince hemen tekrar alacağım

      Sil
  5. Merhaba ben de bu fondöteni hayatımın fondöteni ilan ettim. ünlü Youtuber Jaclyn Hill amerikada yaşadığı coğrafya gereği çok nemli ve sıcak bir yerde. Bu fondöteni öve öve bitiremedi. bende aksine bulaşma hiç yapmıyor. Ama çok kalıcı ve sanki primer sürmüş gibi cildim pürüzsüz oluyor. Aşık oldum resmen. Bu aralar Revlon Türkiye'ye gelmiş bazı Watsons mağazalarında var sanırım. Standında gidemesemde, bloggerların fotolarını inceledim ve maalesef herşey var , bir tek bu fondötenin olmadığını gördüm :(

    YanıtlaSil
  6. likit olanı ile bunu karşılaştırdığınızda hangisi daha iyi olur? artı ve eksileri nelerdir

    YanıtlaSil