15 Kasım 2011 Salı

Çaylı Ürünler Dosyası

Watsons kataloğuna bakarken Elizabeth Arden'in Green Tea parfümünün indirimde olduğunu gördüm, ben de neredeyse aynı parfümü kullandığımdan onun yazısını yazayım dedim. Sonra çay içeren başka şeyler de banyo dolabımda gözüme çarpınca hepsini birlikte yazmaya karar verdim. İşte yeşil çay, beyaz çay ya da çay ağacı içeren kozmetiklerim soldan sağa sırayla:



1) Elizabeth Arden Green Tea Tropical: Yeşil çay ve tropik meyveler içeren bir parfüm. Şişede koklayınca çay kokusu ağır bassa da tenimde meyveler ön plana çıkıyor, fakat biraz fazla tatlı oluyor kokusu. Şu an normal Green Tea 100 ml 49 TL sanırım Watsons'ta, merak edenler göz atabilir. Bence fena bir koku değil.

2) Fa Deodorant: Beyaz çay kokulu bir deodorant. Bunu aşırı seviyorum, kokusu hem hafif hem harika. Bitince tekrar tekrar aldığım bir ürün.

3) Watsons Green Tea Tonik:  Hafif bir tonik, alkollü değil içindekiler listesine göre. Arkasında yaşlanmaya karşı koruduğu, yağlanmayı azalltığı ve gözenekleri küçüttüğü yazıyor. Daha genç olduğumdan yaşlanmayı engeller mi bilemeyeceğim ama bence gerçekten son iki işi yapıyor, özellikle gözenek küçültmede başarılı.

4) Watsons Green Tea Facial Spray: İşte bu mucizevi bir ürün. Eğer püskürtmek yerine tonik gibi pamuğa alıp yüze uygularsanız gün boyu bir gram yağlanma olmuyor, denedim gördüm. İkinci şişem bu ve Watsons'ta olduğu sürece almaya devam edeceğim.

5) Avon Naturals Purifying Mask: Artık üretilmeyen bir yüz maskesi. İçinde çay ağacı ve greyfurt özü var. Kuruyunca soyulup çıkarılan cinsten ve uygulaması pratik olduğundan sevdiğim bir maske. Ayrıca da süper kokuyor. Bu üçüncü kutum ama artık istesem de alamam.

6) Avon Naturals Protecting Mask: Yeşil çay ve zeytin yaprağı özü içeren, yine artık katalogdan kaldırılmış bir maske. Bunu daha hiç kullanmadığımdan yorum yapamayacağım hakkında.

Çay özellikle yağlı ve problemli ciltler için popüler bir içerik cilt bakım serilerinde. Sizin bunlardan kullandıklarınız var mı ve başka çay içeren ne gibi ürünleri seviyorsunuz?

6 yorum:

  1. şu ana kadar yağlanmayı önleyen hiç bir ürün bulamamıştım sprey çok iddialı geldi,deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  2. benim cildim öğlene pırıl pırıl olur, ama bu gerçekten bende işe yaradı umarım sende de yarar. sprey olarak kullanma ama tonik yap:)

    YanıtlaSil
  3. eğer yağlanmazsa çok sevinirim hem de ucuz :)

    YanıtlaSil
  4. yağlanma sorunum yok ve çaylı ürünler hiç kullanmadım canım ama bilgilendirici bir yazı olmuş bende mimin varrr:))
    http://daphnezamani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ay ben de watsons'ın bir tek o facial spray i almamıştım meğer o bu kadar güzelmiş, maske ve tonikten, yıkama jeli ve şu sivilce üzerine uygulanan küçük jelden çok memnunum ben, hepsini ara ara yazıyorum bittikçe ben de =)

    svieridoroga.blotspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tonik ve küçük jeli kullandım daha önce, hepsi de güzel işe yaradılar

      Sil