20 Mayıs 2013 Pazartesi

Mat Paletler Savaşıyor: Swatchlarla Urban Decay Naked Basics ve TheBalm Meet Matte Nude Karşılaştırması

Son zamanların populer konsepti nude renkli farlarla dolu paletlere bir de tamamen mat ve nude renkli farlarla dolu paletler eklendi. Bu şekilde gelen son derece populer iki palet UD Naked Basics ve TheBalm Meet Matte Nude'u karşılaştıracağım bugün.




Meet Matte Nude paleti swatchlarıyla bu yazıda tanıtmıştım, lütfen tık. Naked Basics ise yeni edindiğim bir palet, uzun süre almaya direndim çünkü en açık renklerin cildimde kesinlikle görünmeyeceğini biliyordum ama sonra dayanamayıp aldım.


Beklediğim gibi Foxy ve W.O.S cildimde gerçekten görünmüyorlar, pigmentasyonunun az olmasından değil renklerin ten rengimle aynı olmasından dolayı. Yine de gözkapağında daha güzel görünen, günlük makyaj için ideal bir palet ve 21 dolara aldığımdan hiç pişman değilim.

Bu da swatchlar, Venus hafif sedefli ama diğer tüm renkler gayet mat. Çoğunu NC30 tenimde görmek çok zor ama gözkapağında UDPP üzerinde belli oluyorlar.

Şimdi bu paletle TheBalm paleti karşılaştıracak olursam, Naked Basics'teki siyah Crave hariç tüm renkler yumuşacık ve bol pigmentli, Crave daha sert ama yine de rengini veriyor. Meet Matte paletteki farlar ise çok daha sert UD farlara göre, ama daha pigmentliler. Kalite açısından iki palet de gayet iyi bence.

Fiyat açısından Naked Basics 6 fara 72 TL ve en fazla %15 indirim bulabilirsiniz, Meet Matte Nude ise 9 fara 74 TL ama TheBalm sıklıkla indirime girdiğinden %50ye varan indirimlerle paleti alabilirsiniz.

Renkleri karşılaştırırsak iki palet dupe değil. Ben iki paletten birbirine en yakın renkleri bulup yanyana swatchladım ama aralarda bariz farklar var.


Venus'e en yakın renk Matt Malloy çok daha beyaz ve mat. Foxy'e en yakın renk Matt Lombardi daha koyu ve daha sarı. W.O.S'e en yakın renk Matt Singh çok daha koyu ve daha pembe. Naked 2'ya en yakın renk Matt Abdul çok daha grimsi bir taupe. Faint'e en yakın renk Matt Wood daha koyu ama oldukça yakın. Crave'e en yakın renk Matt Johnson da çok daha açık bir füme, TheBalm palette siyah renk olmadığından.

Sonuçta iki paleti de çok beğendiğimi ve günlük makyaja uygun bulduğumu belirtmek istiyorum, fakat TheBalm bu savaşı kazandı çünkü hem fiyatı daha uygun hem de renkler bence her cilt tonunda görünecek renkler. Naked Basics de elinizin altında olsa son derece işe yarayacak bir palet, fakat teniniz koyuysa bazı renkler kaybolup gidiyor ve fiyat açısından da dezavantajlı.

Eğer birini alabilirim derseniz TheBalm derim, ama ikisi birbirine dupe değil, bu nedenle ikisini de almak isterseniz iki palet de gayet güzel ve her eve lazım paletler :)

6 yorum:

  1. Çok güzel bir karşılaştırma olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir karşılaştırma olmuş, Naked Basics'i kesinlikle alamayacağımı anlamış oldum çünkü sen NC30ken görünmüyorsa bende hiç görünmez. Meet Matte'i alacağım hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. indirimde 40 tl civarına düşüyormuş meet matte, o zaman almak çok mantıklı :) naked basics çok övüldü falan ama aşırı beyaz tenliler beğendi bence, ben kışın nc25 yazın 30um ve 3 renk belli belirsiz bende

      Sil
  3. Naked Basics'i bir süre önce aldım, çanta boyu renkleri kadar cazip gelmişti :) Benim tenim NC20, bir ton daha açık ama Foxy bende de neredeyse hiç görünmüyorum. Onu daha çok baz olarak kullanıyorum ya da damar görüntüsünü yumuşatması için concealer yerine sürüyorum şimdilik memnunum. Crave'den çok güzel eyeliner oluyor, tembel günlere birebir. :) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet naked bascisin avantajı her renk birbiriykle uyumlu olduğundan hızlıca güzel bir göz makyajı yapılabiliyor

      Sil
  4. Merhaba,
    Balm'ın neredeyse tüm ürünlerine bayılıyorum. Shelter ve Hot Mama vazgeçilmezlerim arasında. Nude, Balm Jovie ve Lady Shady farları da oldukça hoş tonlarda ve kalıcı.
    Ben de bir kaç öneri yazmıştım, bloğuma beklerim, çok sevgiler.
    Deniz.

    YanıtlaSil